Může to být tak jednoduché: použijte kypřící prostředek, aby vaše trouba opět zářila čistotou. Stav: 8. prosince 2024, 5:09 hod.

by admin

Čištění trouby může být velmi snadné – zde je několik triků.

Jedlá soda jako zázračný lék: tento domácí prostředek odstraní připálené jídlo v troubě bez nutnosti zdlouhavého drhnutí. Jak funguje – a na co si dát pozor.

Čistá trouba je srdcem každé kuchyně. Její čištění však může být poměrně zdlouhavé, zejména pokud na ní tvrdošíjně ulpívají připálené zbytky jídla. V tomto případě přichází na řadu jedlá soda. Tento osvědčený domácí prostředek je nejen levný, ale také účinný a ekologický. Nepoužívá drsné chemikálie a využívá přirozených čisticích vlastností jedlé sody (hydrogenuhličitanu sodného), která se nachází v kypřidle. Jak čištění jedlou sodou funguje a na co si dát pozor.

Návod krok za krokem: Čištění trouby pomocí jedlé sody

Troubu můžete vyčistit v několika málo krocích – bez drhnutí. odborník doporučuje následující postup:

  1. Nejprve z trouby pokud možno vyjměte boční kolejnice. To usnadní aplikaci jedlé sody na znečištěná místa.
  2. Smíchejte jeden sáček jedlé sody se čtyřmi lžícemi vody, abyste vytvořili krémovou pastu.
  3. Pastu naneste na spálená místa trouby pomocí houbičky.
  4. Směs nechte působit přibližně 60 minut. V případě silnějšího znečištění může být nutná delší doba působení.
  5. Pastu a uvolněné nečistoty setřete vlhkou houbou.

Další domácí prostředky na čištění trouby

Kromě jedlé sody existují i další ekologické domácí prostředky, které lze použít k čištění trouby:

  • Jedlásoda: smíchejte jedlou sodu s vodou v poměru 1:1, směs naneste na znečištěná místa a nechte působit asi 30 minut. Poté ji otřete vlhkým hadříkem. K čištění lze použít také směs jedlé sody a soli .
  • Citron: K odstranění mastnoty je ideální také kyselina citronová. Navlhčete hadřík kyselinou citronovou a přiložte jej na postižená místa. Podle dm.de kyselina rozpouští tuk, takže jej lze snadno setřít.
  • Sůl: Dno trouby navlhčete vodou, posypte solí a troubu zahřejte na 50 stupňů. Když sůl zhnědne, setřete ji spolu se špínou. Připálené plechy na pečení lze také vyčistit solí .

You may also like

Leave a Comment