Vánoční káva nevoní jen po skořici. Přidejte si ji do kávy a pocítíte vánoční náladu.

by Martin Černý

Vánoční káva dokáže zpříjemnit očekávání Vánoc. Prosinec je obdobím, kdy se naše domovy naplní vůní mandarinek, pomerančů, skořice a perníčků. Tyto vůně jsou neodmyslitelně spjaty s Vánocemi. Letos však nabízíme trochu jiný přístup k tradici – experimenty s kávou, které mohou vaše hosty u štědrovečerního stolu překvapit a okouzlit.

Skořice je jednou z nejvýraznějších vánočních vůní. Co takhle přidat ji do kávy? K přípravě tohoto svátečního nápoje budete potřebovat dvojité espresso, mléko, skořici a čokoládu. Mléko se skořicí a čokoládou zahřejte, pak napěňte a nalijte do sklenice a pomalu přidejte espresso. Ozdobte špetkou skořice a nastrouhanou čokoládou, abyste zvýraznili vizuální a chuťovou stránku nápoje.

Vánoční káva s pomerančem a chilli

Pomeranč a chilli je kombinace, která zahřeje zimní večer. K přípravě této kávy budete potřebovat espresso, vodu, chilli a pomeranč. Svařte vodu s chilli a pomerančem a poté ji spojte s espressem. Pro ty, kteří mají chuť na sladké, je tu možnost nápoj osladit.

Vánoční káva s likérem

Kávový likér na bázi alkoholu je možností pro ty, kteří ocení bohatost chuti. Přidejte likér do espressa a ozdobte šlehačkou posypanou skořicí, zázvorem nebo muškátovým oříškem.

Vánoční káva s malinami

Přestože prosinec není sezónou malin, mnoho lidí je již má zmražené. V kombinaci s espressem, kondenzovaným mlékem a bílou čokoládou mohou maliny vytvořit úžasný vánoční nápoj. Vrstvy malinové pěny, čokolády, mléka a kávy vytvoří jedinečnou chuť i vzhled.

You may also like

Leave a Comment