Kávová sedlina je cennější, než si myslíte. Díky svým vlastnostem nemusí skončit v koši. Naučte se používat kávovou sedlinu a vyřešíte mnoho běžných problémů v kuchyni.
Cenná kávová sedlina
Usazeniny z naší oblíbené kávy obvykle vyhazujeme. To je velká chyba, protože se dají využít mnohem lépe a zdravěji. Anna Zysk, foodblogerka, která se o své tipy dělí na sociálních sítích, nám ukázala, jak můžeme kávovou sedlinu využít.
To, co Zysková s kávovou sedlinou dělá, je působivé. Zároveň dokazuje, že ne všechno v kuchyni přijde nazmar a vše se dá znovu využít. Přečtěte si o vlastnostech odpadu a o tom, jak se dá v kuchyni využít.
Vlastnosti kávové sedliny v kuchyni
Kávovou sedlinu lze v domácnosti využít díky jejím vlastnostem, o kterých ne každý ví. Je důležité si uvědomit, že má schopnost neutralizovat a pohlcovat nepříjemné pachy. Kromě toho je kávová sedlina vynikající jako přírodní čisticí prostředek. Níže najdete příklady jejího použití.
Jak používat kávovou sedlinu?
Použití 1. Vložte kávovou sedlinu do malé misky.
Umístěte ji do chladničky. Zbavíte se tak nepříjemných pachů.
Použití 2. Kávovou sedlinu nasypte do špinavého dřezu. Poté jeho povrch otřete houbičkou. Nakonec ji stačí opláchnout a sledovat, jak se dřez leskne.
Použití 3: Pokud vám ruce charakteristicky zapáchají po krájení cibule nebo česneku, vetřete do nich kávovou sedlinu. Na závěr kávovou sedlinu jednoduše opláchněte. Tímto způsobem se nepříjemného zápachu zbavíte.