Přidejte tato dvě koření do ranní kávy. Zahřejí vás a zrychlí váš metabolismus.

by Martin Černý

Myslím, že nikdo z nás už nepochybuje o zdravotních přínosech černého masa. Ukazuje se, že může být ještě zdravější, pokud do něj přidáte speciální koření. Tentokrát se zaměříme na zahřívací kávu, která je ideální pro chladné zimní dny. Navíc vám pomůže zhubnout.

Chcete se zahřát v chladném zimním ránu? Začněte pít kávu s kořením, které nejen zpestří její chuť, ale také dodá vašemu tělu řadu cenných látek. Objevte recept na nejlepší malou černou kávu na zimu.

Obsah:

  • Vyzkoušejte recept na zahřívací kávu na zimu.
  • Užitečné vlastnosti kávy s kořením

Recept na zahřívací kávu na zimu

V zimě je dobré obohatit kávu směsí anýzu a kardamonu, abyste si vytvořili hřejivý nápoj. Než přistoupíme ke studiu hlavních užitečných vlastností těchto koření, věnujme se nejprve receptu na malou černou kávu s nimi.

Jaké ingredience budeme potřebovat k přípravě zahřívacího kávového nápoje? Zde je jejich přesný seznam:

  • 1 šálek kávy;
  • 1 semínko kardamonu;
  • 1 semínko badyánu;
  • volitelně mléko a med.

Na začátku musíme uvařit zrnka naší oblíbené kávy a teprve po 2 minutách do ní nasypat kardamom a anýz. Pro ještě lepší chuť můžete samozřejmě přidat med a mléko.

Anýz a kardamom nejsou jediným kořením, které byste měli do malé černé přidat. Doporučujeme také přidat hřebíček, kurkumu, zázvor nebo muškátový oříšek.

Přidejte tato dvě koření do ranní kávy. Zahřejí vás a zrychlí váš metabolismus.

Anýz a kardamom jsou koření, které lze přidávat nejen do pokrmů, ale také do kávy.

Užitečné vlastnosti kávy s kořením

Je užitečné pít kávu s anýzem, protože toto koření má uvolňující účinek na hladké svalstvo střev a zvyšuje vylučování žaludečních šťáv. Proto napomáhá procesu trávení.

Kromě toho se jí připisuje expektorační a diuretický účinek. Proto zmírňuje kašel a také pomáhá vylučovat toxiny z těla.

Kardamom naopak zrychluje metabolismus, a proto pomáhá při hubnutí. Je také plný antioxidantů, které snižují riziko srdečních onemocnění, cukrovky a rakoviny.

Obě tato koření mají protizánětlivé a antimikrobiální vlastnosti. Jejich účinky mohou podpořit imunitu organismu v období zvýšeného rizika onemocnění a pomáhají léčit infekce.

Kombinace anýzu a kardamonu s kávou tak z nápoje činí přirozený způsob podpory zdraví trávicího, dýchacího, močového, imunitního a oběhového systému. Doporučuje se pít diabetikům a těm, kteří se potýkají s inzulinovou rezistencí.

Tuto zahřívací kávu by samozřejmě neměli pít lidé, kteří jsou na některou z těchto složek alergičtí. Je také vhodné poradit se s lékařem, pokud užíváte léky.

You may also like

Leave a Comment