Postaví vás na nohy, rozpouští tuk na břiše jako železo a chrání vaše játra. Zkuste kávu se speciální přísadou

by Martin Černý

Vidina sugesce této kombinace kávy může být skutečným překvapením. Navzdory tomu, že nezní příliš příjemně, dokáže s tělem skutečné zázraky. Rozpouští tuk na břiše jako železo, chrání vaše játra a má mnohem silnější účinek na vaše nohy. Vyzkoušejte kávu se speciálním doplňkem a budete velmi překvapeni.

Obsah:

  • Káva s vejcem nebo švédská káva
  • Jaké vlastnosti má káva s vejcem?
  • Jak připravit kávu s vejcem?

Káva s vejcem – neobvyklá a u nás neoblíbená kombinace. Nenechte se však takovou vidinou odradit, protože v zahraničí jde o skutečnou lahůdku. Vyzkoušejte tento jedinečný nápoj a zároveň si vychutnejte jeho užitečné vlastnosti.

Káva s vejcem neboli švédská káva

V mnoha zemích světa vypadá snídaně velmi podobně – vejce v jakékoli podobě a káva k nim. Švédové se však rozhodli tyto dva pojmy spojit a výsledkem je káva s vejci. Ve skandinávské verzi nápoje se vejce používá jako čiřidlo, které černý nápoj posiluje a zušlechťuje.

Švédská káva se připravuje tak, že se do ní přidá celé rozbité vejce včetně skořápky a smíchá se s mletou kávou. Směs se zalije horkou vodou, a když se vše uvaří, nápoj se přecedí přes sítko. Povzbuzující nápoj je prý díky tomu mnohem chutnější.

Vejce se do kávy přidává, aby se zbavilo nečistot. Díky tomu je káva zdravější a méně hořká a kyselá než obvykle. Její struktura se stává krémovější a jemnější.

Jaké jsou vlastnosti kávy s vejcem?

Káva s vejcem není jen o chuti a senzorických vlastnostech. Je také bohatá na vitaminy A, E, D, K a vitaminy skupiny B. Kromě toho dodá vašemu tělu cenný fosfor, draslík, vápník, železo, hořčík a dokonce i omega-3 a omega-6 mastné kyseliny .

V důsledku toho bude mít káva s vejcem vynikající účinek na mysl. Povzbudí organismus, zlepší koncentraci a vstřebávání nových věcí. Kromě toho pomůže zlepšit krátkodobou paměť.

Pravidelná konzumace kávy s vejcem vám pomůže zhubnout a zbavit se nežádoucích boků. Kofein obsažený v nápoji sníží pocit hladu, což vám zabrání mlsat nezdravé potraviny mezi jídly. Kromě toho zrychlí váš metabolismus, což sníží zácpu a zbaví vaše střeva usazenin.

Káva s vejcem má vlastnosti, které chrání játra před poškozením. Orgán bude také chráněn před steatózou, protože nápoj odstraňuje přebytečný cholesterol a udržuje jeho normální hladinu v krvi. Z tohoto důvodu bude mít také dobrý vliv na srdce a celý kardiovaskulární systém.

Jak připravit kávu s vejcem?

K přípravě kávy s vejcem potřebujeme mletá kávová zrna, vejce a vodu. Z kuchyňského vybavení se nám bude hodit malý hrnec a husté sítko.

Nejprve vejce spaříme vroucí vodou, tím odstraníme nežádoucí patogeny a mikroorganismy ze skořápky. V hrnci svaříme šálek vody. Mezitím v samostatném hrnci důkladně promícháme kávu s celým rozšlehaným vejcem. Nezapomeňte přidat také skořápky.

Jakmile se voda začne vařit, snižte teplotu a přidejte do hrnce směs vajec a kávy. Směs vařte 3 minuty. Když se kaše začne lepit a stoupat k povrchu, odstavte hrnec z ohně.

Do nálevu přidejte šálek studené vody a kávu a nechte 10 minut. Během této doby by měla kávová zrna zcela klesnout ke dnu. Poté nápoj přeceďte přes husté sítko. Káva se švédským vejcem je připravena k pití.

You may also like

Leave a Comment