Rychlovarná konvice je jedním z těch domácích spotřebičů, bez kterých se neobejde žádná domácnost. Jedním z hlavních nepřátel těchto spotřebičů je však vodní kámen, protože nesprávné čištění může výrazně snížit jejich životnost.
Nejčastěji se s vodním kamenem můžeme setkat ve společných prostorách v oblasti hlavního města, vzhledem k tomu, že voda, kterou používáme v konvici, má vysokou koncentraci solí.
Jaký je správný způsob odstraňování vodního kamene?
Abyste se vyhnuli pití čaje nebo kávy s vodním kamenem, existuje praktický recept na čištění konvice, a tento proces lze provést doma.
První metodou je ocet, a nemusíte si kvůli tomu kupovat ten nejdražší, protože s čištěním tohoto spotřebiče vám pomůže i ten nejlevnější.
Co říkají odborníci na jeho používání?
Někteří lidé však nemají rádi používání octa kvůli zápachu. Ideální variantou je dobře vyvětrat kuchyň a konvici před dalším použitím trochu opláchnout.
To účinně zajistí, že čaj nebo káva, které budete příště pít, nebudou mít určitou octovou příchuť nebo zápach, vzhledem k tomu, jak může být „rozpuštěný“.
Stojí za zmínku, že pravidelné čištění takového spotřebiče pomáhá jeho delší životnosti a vy nebudete muset utrácet další peníze za nákup nového.