Stala se jedním z nejoblíbenějších kuchyňských spotřebičů, ale ne každý ví, jak ji čistit.
Vzduchová fritéza je v posledních letech stále oblíbenější díky rychlé době přípravy, úspoře oleje a chutným, křupavým a jednoduchým výsledkům.
Udržet ji v čistotě a dobrém stavu však může být náročné, zejména když se na stojanu, koši nebo topných tělesech nahromadí tuk.
Jak ji vyčistit bez použití odstraňovačů mastnoty nebo bělidla, ale s přírodními a bezpečnými složkami, které odstraňují nečistoty.
Jak vyčistit fritézu
Trik spočívá v tom, že pánev naplníte vroucí vodou, přidáte ocet a citronovou šťávu. Tyto složky jsou přírodními čisticími a dezodoračními prostředky.
Nejprve je třeba naplnit nádobu fritézy trochou horké vody, aby se nečistoty změkčily.
Poté přidejte trochu bílého octa a citronové šťávy. Ocet pomáhá čistit a uvolňovat mastnotu, zatímco citron neutralizuje pachy a dodává svěžest.
Poté zapněte fritézu a nastavte teplotu na 200 stupňů po dobu šesti minut, a když je pokrm hotový, nechte ho ještě 10 minut odpočívat.
Mezitím smíchejte dvě lžíce jedlé sody a trochu octa a vytvořte pastu, kterou kartáčem nebo hadříkem vyčistěte nejvíce znečištěná místa.
Další trik pro čištění fritézy
Po každém použití můžete nádobu umýt horkou vodou s neutrálním mýdlem. Zabráníte tak usazování mastnoty a pronikání pachů.
Pokud zápach přetrvává, existuje trik, který nikdy nezklame: nakrájejte citron na plátky, vložte je do nádoby a fritézu dejte na pět minut na 180 stupňů.