Věděli jste, že kávové filtry můžete použít nejen k vaření kávy? Prozradíme vám geniální čisticí trik!
Kávové filtry byly vynalezeny na počátku 20. století k oddělení kávové sedliny od kávy, aby se z ní dala připravit čistá a aromatická káva. Často se vyrábějí z papíru nebo látky, přičemž papírové filtry jsou nejběžnější. Existují však i porcelánové filtry, které lze používat opakovaně.
Pokud i vy pijete každé ráno filtrovanou kávu, zajistěte si dostatečnou zásobu filtračních sáčků. Protože není nic nepříjemnějšího, než když zjistíte, že už nemáte žádné filtry, když si chcete ráno uvařit kávu (mluvím z vlastní zkušenosti).
Zde se dozvíte, proč byste měli mít doma vždy kávové filtry, i když kávu nepijete.
Geniální čisticí trik s použitím kávových filtrů
I když kávu nepijete, měli byste mít ve skříni balení kávových filtrů. Nejenže můžete papírové sáčky použít k vaření kávy, ale můžete je také použít jako skvělý hadr na prach. Kávové filtry se velmi dobře hodí k utírání prachu.
Můžete s nimi otírat citlivé povrchy, protože se nepoškrábou. Kávový filtr můžete použít také k utírání prachu z obrazovek a oken.
Najít správnou utěrku na odstranění prachu z obrazovek je obzvláště obtížné, protože většina z nich zanechává mikroškrábance. Kávové filtry naproti tomu nikoli. Navíc jsou velmi levné.
Při utírání prachu můžete povrch jednoduše otřít kávovými filtry a snadno tak odstranit prachové částice. Pokud potřebujete o něco větší plochu, můžete filtr rozstříhat na kousky nůžkami.
Mimochodem, kávové filtry nemusíte vlhčit. Prach přitahují samy o sobě. Kávové filtry jsou stejně jako kávová sedlina biologicky rozložitelné.