Žádná voda, žádné mléko. To je nejlepší přídavek k ovesné kaši. Budete mít vosí pas

by Martin Černý

Zdravá a vyvážená snídaně je základem dobrého startu do nového dne. Mnoho Poláků volí ovesné vločky, které mají řadu zdravotních výhod. Tradičně se vaří s vodou nebo kravským mlékem. Někdy se vaří na ovesné vločky nebo mandlový nápoj – oblíbená „rostlinná mléka“. Ještě lepší alternativou je přidat do ovesné kaše kefír. Takový přídavek z něj udělá skutečnou superpotravinu.

Ve 100 g kefíru najdete až 103 mg vápníku a také bílkoviny, které jsou klíčové při hubnutí. Kefír je navíc pokladnicí minerálních solí a probiotik, které mají pozitivní vliv na trávicí a imunitní systém.

Proč tedy nevyužít jeho potenciál v ranní ovesné kaši? Přidáním kefíru do ovesné kaše nejen obohatíte snídani o vitaminy skupiny B a podpoříte nervový systém, ale také pomůžete zlepšit vzhled své pleti a správný metabolismus. Důležité jsou také protizánětlivé a antimikrobiální účinky tohoto nápoje.

Žádná voda, žádné mléko. To je nejlepší přídavek k ovesné kaši. Budete mít vosí pas

Přidejte si kefír do ovesné kaše a vaše břicho zmizí rychleji.

Kefír může působit také jako neutralizátor kyseliny fytové, která se přirozeně nachází v ovesných vločkách a brání vstřebávání minerálů. Jeho přidáním do ovesné kaše zvýšíte biologickou dostupnost cenných složek.

Příprava ovesných vloček s kefírem je snadná. Stačí večer namočit vločky do kefíru a ráno si vychutnat výživný pokrm. Pokrm doplňte oblíbenými přísadami, jako je ovoce, ořechy nebo semínka, které nejen zpestří chuť, ale dodají mu i další výživovou hodnotu.

You may also like

Leave a Comment