Praní ručníků s aviváží se nedoporučuje. Místo toho, aby ručníky po vyprání krásně voněly, je lepší použít tuto domácí metodu. S její pomocí budou čerstvě vyprané tkaniny krásně vonět a zatuchlý zápach bude odstraněn. Jednoduchý způsob praní ručníků, díky kterému budou sněhobílé a voňavé.
Metoda z Řecka pro krásně vonící ručníky. Přidejte několik kapek tohoto prostředku do domácího prášku.
Pro praní ručníků se nejčastěji doporučují domácí metody. Jsou levné, účinné a odstraňují nepříjemné pachy. Ručníky můžete úspěšně vyprat pomocí octa. Můj přítel z Řecka přinesl ještě jeden způsob. Ručníky pere v jedlé sodě s esenciálními oleji. Do sklenice dá 3 lžíce jedlé sody, přidá 4 kapky svého oblíbeného esenciálního oleje a několik lžic vody. Vše dobře promíchá a nalije do přihrádky na oplachovací prostředky. Na praní ručníků jsou senzační borovicový, levandulový, růžový a eukalyptový olej.
Co dělá jedlá soda při praní ručníků
Jedlá soda je skvělou přírodní přísadou do praní. Má antibakteriální účinky a skvěle odstraňuje nepříjemné pachy. Ručníky vyprané s jedlou sodou jsou svěží a voňavé. Jedlá soda výborně odstraňuje silné znečištění a má bělící účinek. Nejlépe se používá na bílé nebo světlé ručníky. Je šetrná a nepoškozuje materiály. Jedlá soda je skvělou alternativou ke klasickým pracím práškům.
Proč ručníky po vyprání zapáchají?
O praní ručníků toho bylo řečeno mnoho. Jednou z nejčastějších chyb je praní ručníků se změkčovadlem. Jeho složení ulpívá na vláknech tkaniny a není důkladně vypláchnuto, takže ručníky jsou tuhé a nepříjemné na dotek. Nepříjemný zápach ručníků po vyprání může být způsoben znečištěnou pračkou a plísní hromadící se v zákoutích. V takovém případě je nutné důkladné vyčištění pračky. Ručníky mohou zapáchat také v důsledku nesprávného pracího prostředku a vysoké vlhkosti.
Velmi důležité je správné odstřeďování a sušení. Zápach ručníků po praní ovlivňuje také příliš nízká teplota, která nezničí bakterie a zárodky, které se na tkanině objeví. Odborníci upozorňují, že ručníky by se měly prát při teplotě nejméně 40 stupňů Celsia, za optimální teplotu se považuje dokonce 60 stupňů Celsia.