Od kávy se nebudete moci odtrhnout: stačí hodit špetku jednoduchého hořkého produktu do turba a vychutnat si škálu chutí nápoje.

by Martin Černý

Káva často připravovaná v turbu je trochu hořká, což vám neumožňuje plně si vychutnat její sortiment, který se skrývá v pražených zrnech. Chcete-li chuť nápoje zlepšit, můžete do něj přidat jednoduché koření.

Budete potřebovat trochu skořice. V prodeji se koření objevuje ve formě stočených kousků kůry a častěji – v mleté formě. Produkt je zdrojem velkého množství biologicky aktivních látek, zejména kyseliny skořicové, která se vztahuje k antioxidantům.

Skořice dodá nápoji příjemné chuťové tóny a odhalí jeho mnohé přednosti, aniž by rušila příjemné aroma kávy. Stačí, když do šálku kávy během vaření vložíte špetku produktu. Nápoj se ukáže být velmi chutný, že se od něj nebude možné odtrhnout.

Mnozí radí přidávat do kávy různé ovocné a citrusové příchutě. Ty však mohou mít opačný účinek a zvýraznit „neatraktivní“ stránky nápoje. Pro zachování přirozené chuti kávy je proto lepší je nepoužívat.

Odkaz. Káva má povzbuzující účinek díky přírodnímu stimulantu – kofeinu. Tato složka blokuje adenosin, látku, která inhibuje nervové procesy. V důsledku toho se uvolňuje dopamin a noradrenalin, které jsou zodpovědné za dobrou náladu a koncentraci.

You may also like

Leave a Comment