Tyto úžasné triky pro mikrovlnné trouby téměř nikdo nezná.

by Martin Černý

Mikrovlnná trouba je v kuchyni opravdovým zázračným nástrojem, protože dokáže mnohem víc než jen ohřívat jídlo! O těchto úžasných tricích jste možná ještě nevěděli.

Mikrovlnná trouba je ideální nejen pro ohřívání zbytků jídla nebo přípravu hotových pokrmů – je to také skutečný všestranný pomocník v kuchyni! Tento praktický spotřebič toho dokáže mnohem víc, než si myslíte, a rychle se stane vaším nepostradatelným každodenním pomocníkem. Prozradíme vám ty nejlepší triky s mikrovlnnou troubou, u kterých si zaručeně řeknete: „Proč jsem to nevěděl dřív?“.

Krájení cibule bez slz

Díky mikrovlnné troubě je boj se slzami v očích při krájení cibule konečně u konce! Odřízněte konce cibule a ohřejte ji v mikrovlnné troubě po dobu 20-30 sekund. Teplo sníží obsah sirných sloučenin, které dráždí oči, a krájení se stane mnohem příjemnějším – bez slz.

Odšťavňujte citrony

Chcete z citronu vymačkat každou kapku šťávy? Krátce citron roztočte na pracovní ploše, vložte jej na 10-20 sekund do mikrovlnné trouby a poté z něj vymačkejte šťávu. Budete překvapeni, kolik šťávy se ještě uvolní!

Udělejte si opět křupavé brambůrky

Změkly vám brambůrky? Položte je na kousek kuchyňského papíru a ohřívejte je v mikrovlnné troubě asi 30 sekund. Papír pohltí vlhkost a vaše lupínky budou opět báječně křupavé.

Uvolněte hrudkovitý cukr

Pokud byl hnědý cukr v kontaktu s vlhkostí, pravděpodobně se změnil v tvrdou hroudu. Mikrovlnná trouba však může pomoci i s tímto problémem. Zabalte cukr do vlhké papírové utěrky, vložte jej do nádoby určené do mikrovlnné trouby a ohřívejte 20 sekund. Cukr změkne a lze jej snadno rozdělit na porce.

Vejce s pošírovaným máslem

Příprava pošírovaných vajec je často náročný úkol, ale s mikrovlnnou troubou je to snadné! Do misky nalijte vroucí vodu a ocet, rozklepněte do ní vejce a jemně propíchněte žloutek. Misku přikryjte potravinovou fólií a 30 sekund zahřívejte. Odstraňte fólii, vejce otočte a znovu zahřejte. Voila – vaše dokonalé pošírované vejce je hotové!

Zkapalňování medu

Ztuhl vám med a už se nedá roztírat? Žádný problém! Jednoduše sejměte víčko ze sklenice s medem a zahřívejte jej na mírném ohni po dobu 20-30 sekund. Med bude opět tekutý a roztíratelný, aniž by ztratil svou chuť.

Sušení bylinek

Čerstvé bylinky můžete snadno konzervovat v mikrovlnné troubě. Vložte je mezi dvě vrstvy kuchyňského papíru a ohřívejte je v intervalech 20 sekund. Po nějaké době budou bylinky usušené a připravené k ochucení vašich pokrmů po celý rok.

Tyto úžasné triky pro mikrovlnné trouby téměř nikdo nezná.

You may also like

Leave a Comment