Pokud máte po ruce hliníkovou fólii, zkuste s ní udělat 1 neobvyklou věc. Tento trik vás zbaví jednoho oblíbeného problému a udrží vaši kuchyni uklizenou a svěží.
Hliníková fólie je jedním z hlavních kuchyňských doplňků a téměř každý z nás ji má v zásuvce stolu. Koneckonců si bez ní lze jen těžko představit skladování všech druhů potravin, stejně jako balení potravin předem nebo jejich pečení. Málokdo však ví, že hliníková fólie je užitečná i k jinému účelu a měla by být uchovávána v chladničce. Nejde však o to, abyste do něj balili nejrůznější potraviny, ale o něco mnohem chytřejšího. Seznamte se s tímto patentem a budete ho používat neustále.
Proč dávat do lednice alobal?
Téměř každý má ve své kuchyňské zásuvce list tohoto stříbrného výrobku, ale málokdo ví, že je užitečné posypat alobal trochou soli a mleté kávy, pak ho srolovat do malé kuličky a uchovávat v lednici – zbavíte se tak nepříjemných pachů. Ještě lepší je vyrobit si takových kuliček několik, protože tyto hliníkové obaly budou skvěle pohlcovat nepříjemné pachy, a čím častěji je budete dávat do lednice, tím lepší bude účinek.
Jediné, co si musíte zapamatovat, je správný poměr 1:1, tedy 1 lžička soli a 1 lžička kávy na každý kousek fólie. Fólii pevně srolujte a poté do hliníkové kuličky udělejte párátkem nebo vidličkou drobné dírky.
Umístěte domácí pohlcovač pachů na talíř do lednice a problém s mísením pachů cibule, česneku, masa nebo sýra v mžiku zmizí. Aby však pohlcovač fungoval správně, měl by se pravidelně měnit, to znamená, že staré, pachem nasáklé kuličky by se měly vyhodit a nové, s čerstvou kávou a solí uvnitř, by se měly dát do lednice. Jen tak bude patent správně fungovat, protože jinak si můžeme způsobit ještě větší problémy.
Co pohlcuje pachy z lednice? Další domácí prostředky
Pokud však nemáte po ruce hliníkovou fólii nebo vám jednoduše došla mletá káva či sůl, zkuste dát do lednice syrovou bramboru rozkrojenou napůl a bude to fungovat podobně. Tato oblíbená zelenina také pohltí veškeré nepříjemné pachy, které se v lednici mísí, a dokonale osvěží vnitřek spotřebiče.
Dalšími účinnými pohlcovači pachů jsou také cukr a suchá rýže, což jsou práškové produkty, které po nasypání na talířek rovněž pohltí pachy z chladničky a ušetří vás nutnosti zacpávat si nos při otevírání dveří. Ať už však zvolíte jakoukoli metodu, nezapomeňte, že všude platí stejná zásada, a to pravidelně každých několik dní vyměňovat „pohlcovač“ za nový.
Co můžete udělat, abyste se vyhnuli nepříjemnému zápachu v lednici?
A pokud se ve vaší chladničce zápach objevil, nedovolte, aby se opět stal příčinou nepořádku a zápachu. Jak pečujete o vnitřek své chladničky? Především se snažte neskladovat maso a sýry zabalené ve fólii, ale vložte je do vzduchotěsných plastových nebo skleněných nádob.
Pokud jde o ovoce a zeleninu, dejte je do krabice bez fólie a hlídejte je, aby neplesnivěly. Čerstvé ovoce a zelenina by měly být položeny na papírovou utěrku, která absorbuje přebytečnou vlhkost a udrží bylinky déle čerstvé.