Připálenou pánev lze zachránit. K jejímu vyčištění místo drahých chemikálií z obchodu použijte přísadu, kterou máte doma. Je mnohem účinnější a nepoškodí pánev. Vyzkoušejte to a tento patent se vám bude vždy hodit.
Připálená pánev není problém
Při intenzivním vaření se občas stane, že se pánev připálí. Je to buď proto, že ve vařeném jídle je příliš málo tekutiny, nebo proto, že teplo není rovnoměrně rozloženo po povrchu pánve. Častěji se však pánev připálí kvůli nedostatečné pozornosti kuchaře.
Připálená pánev neznamená konec světa. Stačí se naučit, jak ji doma čistit, a ušetříte si v budoucnu spoustu nádobí. O tom, co je na připálenou pánev nejlepší, i o tom, jak připravit čisticí prostředek, se dozvíte dále v textu.
Co dělat se špinavou pánví?
Na vyčištění připálené pánve můžete použít několik ingrediencí, které má doma téměř každý. Nejznámějším a nejúčinnějším prostředkem na odstranění nečistot je prostředek z octa a jedlé sody.
Na menší skvrny můžete použít také citronovou šťávu. Obě metody jsou účinné a hlavně nepoškozují povrch připáleného nádobí. Kromě toho jde také o levnější alternativu k hotovým chemickým přípravkům, které, nutno říci, nejsou vždy tak účinné, jak tvrdí výrobce na obalu. Jak připravit domácí prostředek na čištění připáleného nádobí?
Jak vyčistit připálenou pánev?
Chcete-li vyčistit připálenou pánev, nalijte do ní vodu a ocet v poměru 1:1. Poté ji vyčistěte. Směs přiveďte k varu. Jakmile začne vřít, stáhněte pánev z ohně a přidejte dvě polévkové lžíce jedlé sody.
Proběhne chemická reakce, která způsobí, že směs začne pěnit. Nechte verandu 15 minut nasáknout. Po uplynutí této doby očistěte nečistoty měkkou stranou houbičky. Nádobí důkladně opláchněte a spáleniny bez sebemenších problémů zmizí.