Přidejte do čaje špetku soli. Tento trik se vyplatí znát

by Martin Černý

V každodenním životě mnoha z nás je čaj nezbytnou součástí našeho ranního rituálu. Tradičně se do něj přidává citron nebo med, ale díky ingredienci, která se na našich stolech obvykle objevuje ve zcela jiném kontextu, může získat nový rozměr. Sůl se ukazuje být nejen neobvyklým, ale také užitečným doplňkem čaje.

Ačkoli se na první pohled zdá tato myšlenka poněkud exotická, jak staročínská kniha Klasická kniha o čaji od Lu Yu, tak ajurvédské poznatky potvrzují zdravotní přínos soli. O této všestranné minerální látce je známo, že zlepšuje trávení a podporuje metabolismus a může také pomáhat zmírňovat stres.

Předávkování solí je jistě nežádoucí – stačí jen špetka, aby se předešlo negativním účinkům, jako je zvýšený krevní tlak nebo záněty v těle. Možnosti příjmu soli mohou sahat od mořské soli, která má příznivý vliv na naše napětí, až po kamennou sůl, která podporuje zdraví trávicího traktu.

You may also like

Leave a Comment