3 lžíce – a rukojeti vašeho sporáku budou zářit čistotou za 5 minut: bez nečistot a sazí.

by Martin Černý

Hospodyňky se dozvěděly o jednoduchém, finančně nenáročném, ale účinném způsobu čištění rukojetí sporáku. Na pomoc přijdou cenově dostupné prostředky, které se najdou v každé domácnosti. Již za 5 minut budou vaše rukojeti sporáku zářit čistotou. Po sazích, mastnotě a špíně nezůstane ani stopa.

K přípravě čisticího prostředku budete potřebovat smíchat 1 dezertní lžičku čpavku, 1 dezertní lžičku lékařského lihu a 1 dezertní lžičku glycerinu. Je důležité pracovat s rouškou a rukavicemi, protože čpavek má štiplavý a nepříjemný zápach.

Vzniklý roztok naneste na rukojeti varné desky pomocí starého zubního kartáčku, přičemž zvláštní pozornost věnujte těžko přístupným a nejvíce znečištěným místům. Nechte roztok působit 5 minut. Po uplynutí této doby otřete úchyty varné desky vlhkým hadříkem a vyleštěte suchou utěrkou, dokud se nebudou lesknout.

K čištění nerezových sporáků je lepší použít pastu z hořčičného prášku. Pro její přípravu je nutné zředit 4 polévkové lžíce prostředku v 1 sklenici vody. Vzniklou pastu naneste na rukojeti sporáku, nechte ji působit 10 minut a poté ji smyjte houbičkou a osušte. tato metoda je účinná i při čištění hořáků a roštů sporáku.

You may also like

Leave a Comment