Vezměte citrony a vložte je do trouby. Za tento trik by měl někdo dostat medaili.

by Martin Černý

Citrony jsou exotické ovoce s mnohostranným využitím v kuchyni, které mnozí z nás znají především pro jeho kulinářské vlastnosti. Málokdo si uvědomuje, že mohou úspěšně fungovat také jako přírodní čisticí prostředek. Představujeme vám rychlý a snadný způsob, jak bojovat se špinavou troubou.

Jak účinně vyčistit troubu?

Jak jistě víte, trouba je často nedílnou součástí procesu vaření. Čištění trouby je úkol, který vyžaduje čas a trpělivost. Není však nutné investovat do drahých čisticích prostředků. Skvělým řešením je použití citronu, který si účinně poradí se špínou. Konkrétně toto ovoce vykazuje antibakteriální a osvěžující vlastnosti. Během okamžiku si poradí se špínou, skvrnami a mastnotou a také neutralizuje nepříjemné pachy. Díky použití citronu bude vaše trouba jako nová, a to vše bez nutnosti čištění.

Jaký je správný způsob čištění trouby?

Mnohokrát jste slyšeli o různých způsobech čištění trouby. Tyto způsoby však ne vždy fungují. Je to složitý úkol, protože je mimo jiné těžké zbavit se špatně zaschlé špíny nebo mastnoty. Ukazuje se, že k účinnému vyčištění trouby nepotřebujete speciální chemikálie. Existují domácí metody, a ta, která využívá citrony, je zdaleka nejlepší. Jak na to, se podívejte zde.

Jak vyčistit troubu pomocí citronu?

Tato metoda je velmi jednoduchá a hlavně účinná. Vysvětlíme vám krok za krokem, jak vyčistit troubu citronem.

Nejprve troubu předehřejte na 150 stupňů. Poté rozkrojte tři citrony napůl a vymačkejte z nich šťávu. Dalším krokem je nalití malého množství vody a vzniklé šťávy do nádoby vhodné do trouby a přidání citronové kůry. Poté misku vložte na jednu hodinu do trouby. Po uplynutí této doby opatrně otevřete dvířka trouby a počkejte dalších 10 minut. Nakonec misku s citrony vyjměte a stěny a dvířka trouby otřete hadříkem nebo papírovými utěrkami.

You may also like

Leave a Comment