Nejchutnější pečené brambory. Recept je tak jednoduchý, že není místo pro chybu

by admin
Nejchutnější pečené brambory. Recept je tak jednoduchý, že není místo pro chybu

Brambory pečené v troubě jsou perfektní alternativou vařených brambor a o něco zdravější alternativou hranolků. Aby byly křupavé a plné chuti, připravte je na provensálský způsob. Potřebujete jen olej a trochu pepře. Věřte nám, tyto brambory vás neomrzí.

Nejchutnější pečené brambory. Recept je tak jednoduchý, že není místo pro chybu
Brambory pečené v troubě jsou perfektní alternativou vařených brambor a o něco zdravější alternativou hranolků. Aby byly křupavé a plné chuti, připravte je na provensálský způsob.
Foto: shutterstock/Arthur Linnik

Slováci brambory milují. Oceňujeme jejich chuť a všestrannost. Dají se vařit, péct, smažit, dělat z nich hranolky, palačinky, noky a dokonce i chleba. Jsou perfektním doplňkem k masitým pokrmům a neméně dokonalou svačinkou. Zvláštní místo v našich srdcích mají brambory pečené v troubě, nejlépe obalené ve směsi oleje a specifických bylinek, tedy brambory v provensálském stylu. Jak je připravit? Celý recept najdete níže. Je to velmi jednoduché a rychlé.

Pečené brambory z trouby. Provensálská verze

Ingredience:

  • 2 nebo 3 stroužky česneku,
  • lžíci provensálských bylinek,
  • půl lžičky mleté ​​sladké papriky,

Způsob přípravy:

  1. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky nebo jiné tvary.
  2. Je důležité, aby kusy nebyly příliš velké.
  3. Do mísy nalijeme olej, přidáme prolisovaný česnek, bylinky, lístky rozmarýnu, papriku a sůl.
  4. Důkladně promíchejte.
  5. Nakrájené brambory rozložte na velký plochý plech vyložený pečicím papírem.
  6. Důkladně je potřete bylinkovou směsí, nejlépe štětcem.
  7. Ujistěte se, že je každý kus pokrytý ze všech stran.
  8. Případně můžete plátky brambor vložit do pekáče a zalít je směsí oleje a koření a poté je promíchat rukama. Jaký způsob zvolíte, je jen na vás.
  9. Brambory obalené v koření a bylinkách pečeme 30 minut při teplotě 180 stupňů Celsia, spodní a horní ohřev
  10. Tato doba je však orientační a měli byste zkontrolovat, např. po cca 20-25 minutách, zda jsou již lehce měkké.
  11. Až budou, přepněte na funkci ventilátoru a pokračujte v pečení brambor na 180 stupňů, ale jen 10 minut. Brambory pak budou křupavější.

.

Související články:

Zbyly vám brambory od večeře? Připravte si z nich rychlý a nízkokalorický salát

Přidejte trochu do těsta. Bramboráky tak nasají méně tuku

sledujte nás ve Zprávách Google.

You may also like

Leave a Comment