Kuřecí tlapy jako elixír mládí? Tradiční poklad, který je dnes zapomenut

by admin
Kuřecí tlapy jako elixír mládí? Tradiční poklad, který je dnes zapomenut

.

Některá jídla jsou stanovena jako něco nechutného, ​​ale naši prarodiče je milovali – a nebyly to jen vzpomínky. Kuřecí tlapy, bohaté na kolagen, jedly babičku jednou týdně. Výsledek? Téměř žádné vrásky ani po devadesáti. Dnes na ně zapomínáme – a je to chyba.

Kuřecí tlapy jako elixír mládí? Tradiční poklad, který je dnes zapomenut
Kuřecí tlapy Mohou ochutnat opravdu skvěle.
Foto: Obsah Shutterstock/Top Notch

Kuře je mezi Slovenky velmi populární. Nejčastěji sáhneme po prsou, stehnech nebo křídlech. Žádný Kuřecí tlapy jsou nutriční poklad – obsahují velké množství kolagenu a mohou být připraveny chutné. Samozřejmě nestačí je jen vařit – správné nastavení jim dá správný dotek.

Tento recept také přesvědčí skeptiky. Jak připravit kuřecí tlapky?

Existuje mnoho způsobů. Babička je milovala v silném vývaru, jen posypala solí. Ale můžete je také připravit jako kořenitou pochoutku – Ideální pro sérii nebo pivo.

Složení:

  • cca. 12–14 kuřecí tlapy
  • voda
  • svazek kořenové zeleniny
  • Sůl, černý pepř
  • Nová koření, bobkové listy, sladký a štiplavý pepř, sušený česnek
  • Světle sójová omáčka
  • Smažený olej
  • Hladká mouka nebo strouhanka
  • Volitelný: Kachna nebo kuře kustra

Postup::

  1. Začněte připravovat občerstvení důkladným omytím tlap a odříznutím drápů. Nejlepší je namočit je asi 15 minut ve vodě se solí a pak je jemně vyčistit měkkým štětcem.
  2. Připravte si hrnec a vložte do něj tlapy, přidejte odlupovanou a nasekanou zeleninu a kostru, pokud ji použijete. Přidejte koření tak, aby ochutnali a vařte vývar na mírném ohni. Měl by vařit alespoň 2 hodiny. Připravený vývar může být opilý denně s jídlem nebo může být rozdělen na porce a použít jako základnu polévek a omáček.
  3. Namáhejte tlapy z vývaru a otřete je. Poté je vložte do nádoby s olejem smíchaným se sójovou omáčkou, sladkou a feferovou paprikou a česnekem a nechte marinovat asi 2 hodiny. Místo horkých paprik můžete použít pepř Seshuan – je velmi horké.
  4. Zahřejte olej v hrnci. Mělo by to být docela hodně – nejlepší je, že tlapky jsou zcela nebo alespoň poloviční. Zabalte marinované tlapy ze všech stran do drobků mouky nebo chleba. Můžete také použít hotové drobky chleba.
  5. Smažte kuřecí tlapy, dokud na papírovou ručníku se zlaté a suché. Podávejte teplé nebo studené, ideálně s jogurtem nebo česnekem nebo rajčatovým salsou.

.

Související články:

Je to hit teplých víkendů. Cheesecake tvarohový koláč můžete připravit za pár minut

Připravte si na víkend takový želé na tvarohový koláč. Je to triviální a nevyžaduje žádné pečení.

Sledujte nás ve zprávách Google.

You may also like

Leave a Comment