Grilovací sezóna začala v květnu. Není nic lepšího než šťavnaté a opékané klobásy a vepřový krk, které se konzumují venku. Grilované maso by se mělo podávat nejen s kečupem nebo česnekovou omáčkou, ale také se salátem. Podívejte se na tento recept na nejlepší sezónní zeleninové občerstvení, které v tuto chvíli zmizí ze stolu.

Foto: Shutterstock/Angelika Heine
Začala sezóna nových brambor. Proto stojí za to použít tuto zeleninu v kuchyni různými způsoby. Tentokrát představíme recept na bramborový salát, který je ideální pro grilování. Nic vám však brání tomu, abyste to podávali na večeři.
Ingredience k novému bramborovému salátu
Základem bramborového salátu jsou nové brambory. Přidá se další zelenina, tj. Červená cibule, ředkvičky, okurky a aromatická zelenina. Celá věc je doplněna lehčím dresinkem Yogurt-Masonaian.
Jaké ingredience potřebujeme k přípravě bramborového salátu?
Zelenina:
- 600 g nových brambor
- 4 ředkvičky
- 3 okurky
- 1/2 červená cibule
- 2 polévkové lžíce pažitků
Omáčka:
- 2 PL olivový olej
- 2 pl citronová šťáva
- 1 pl majonézy
- 1 PL tlustý přírodní jogurt
- 1 cl hořčice
- Sůl a pepř podle potřeby
Recept na bramborový salát
- Chcete -li připravit bramborový salát, nejprve vyčistěte nové brambory a poté je vařte ve slané vodě, dokud nebude být něžná. Buďte však opatrní, abyste je nevařili. Po vaření vypusťte zeleninu a nechte vychladnout.
- Mezitím nakrájejte cibuli na peří a ředkvičky a okurky na kostky. Vyřízněte pažitku jemně.
- Ochlazené brambory nakrájejte na čtvrtiny a hodte je do misky spolu s cibulí, ředkvičkami a okurky.
- Smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, majonézu, přírodní jogurt a hořčici v malé misce. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem a důkladně promíchejte, abyste vytvořili hladkou omáčku.
- Smíchejte omáčku s pažitkou a nalijte zeleninu.
Vložte bramborový salát do lednice po dobu nejméně 3 hodin, abyste kombinovali veškerý vkus. Kromě toho se chlazené občerstvení nejvhodnější pro teplé grilované maso.
.
Chutný a rychlý salát na večeři. Lepší než zelí nebo celer
Světlo, zdravé a připravené za 30 minut. Polévka v chřestu, která je skutečným hitem