Gordon Ramsay je skutečný kulinářský guru. Jeho rada je užitečná nejen pro začínající kuchaře. Před časem sdílel překvapivý trik, který snížil česnek. Ukázalo se, že jedno koření nám může pomoci.

Foto: Shutterstock/Lysenko Andrii
Gordon Ramsay je skotský šéfkuchař. Největší popularitu mu přinesla program „Hell’s Kitchen“, ale byl také moderátorem několika dalších programů. Tento restaurátor může překvapit nejen jeho nápady na chutná jídla. Zná také mnoho užitečných triků vaření, které se hodí do každodenního života. Jeden z nich se týká česneku a přesněji ho před krájením solí.
Jak nejlépe snížit česnek? Gordon Ramsay doporučuje jeden trik
Tato myšlenka se může zdát podivná a překvapivá. Také jsem si myslel, když jsem o tom slyšel poprvé. Ukázalo se však, že je velmi užitečný. Gordon o tom mluvil v jednom z videí na svém kanálu na YouTube.
- Solení česneku před krájení usnadňuje celý proces. Hřebíček je měkčí, což je usnadňuje řezání.
- Sůl vytáhne vlhkost a způsobuje, že zelenina byla méně lepkavá.
Ramsay nejprve ořízl česnek, pak ho posypte špetkou soli, nechte jej několik minut stát, než začne řezat.
Jak snížit česnek? Využijte trik s deskou a nožem
Pepř pomáhá rozbít česnekové vlákna při drcení. To umožňuje dosáhnout velmi jemné konzistence. Tento trik je velmi dobrý při přípravě kořeněných jídel. Budou mít intenzivní vůni a chuť.
Není to jediný trik.
- Je třeba si uvědomit, že můžete rozdrtit hřebíček česneku na talíři s plochou stranou nože, aby se zjemňovalo a snadnější řezat. Důkladně rozdrcené je ideální pro omáčky.
- Křezená plátky je užitečná jako složka v pečených jídlech.
.
Tento chléb můžete připravit bez mouky. Má nízký glykemický index a krmiva po dlouhou dobu.
Chcete hosty překvapit? Nabídněte jim domácí zmrzliny!
Sledujte nás ve zprávách Google.