Jídlo jako francouzská restaurace. Těžko uvěřit, že je to jen zelenina

by admin
Jídlo jako francouzská restaurace. Těžko uvěřit, že je to jen zelenina

Chcete se dostat do Sunny Provence? Připravte toto jednoduché jídlo, které nejen chutná jen šíleně, ale je také velmi zdravá. Ratatouille lze porovnat s dušenou zeleninou. Jídlo je aromatické, plné chuti a vypadá skvěle na stole. Připravte ji na lehkou večeři nebo ji dejte hostům na večírku.

Jídlo jako francouzská restaurace. Těžko uvěřit, že je to jen zelenina
Jídlo jako francouzská restaurace. Těžko uvěřit, že je to jen zelenina.
Foto: Shutterstock/Oksana Mint

Ratatouille vypadá působivě a její chuť plně zachycuje charakter kuchyně jižní Francie, jmenovitě pěkný. Ideální pro línou večeři nebo speciální jídlo bez masa. Toto jídlo dokazuje, že zdravý vepkm může být také velmi chutný. Tajemství je čerstvá zelenina, jako je lilek a cuketa, správné koření a lahodná rajčatová omáčka. Jídlo vyžaduje trochu odhodlání a trpělivosti, ale výsledek rozhodně stojí za to. Jídlo je pro vegetariány vynikající volbou.

Ratatouille recept

Budete potřebovat:

  • 1 malý lilek,
  • 2 malé cukety (nejlépe 1 žluté a 1 zelené),
  • 3-4 rajčata,
  • 3 pl olivový olej,
  • 1 hřebíček česneku,
  • Malý tymián,
  • Trochu sušená petržel.

Omáčka Suroviny:

  • 1 plechovka odloupených rajčat,
  • 50 ml vody,
  • 1 mrkev,
  • paprika,
  • 1 šalotky,
  • 2 hřebíček česneku,
  • polovina lžičky sladkého pepře,
  • polovina lžičky uzeného pepře,
  • 1 čajová lžička provencal bylin,
  • půl lžičky cukru,
  • 1 čajová lžička rajčatové pasty,
  • 1 polévková lžíce balsamického octa,
  • olej,
  • A jako bonus 100 g strouhaného parmezánu.

Jak připravit Ratatouille?

Oloupejte šalotky a jemně prořízněte, udělejte to samé s hřebíčkem česneku. Oloupejte mrkev a rošt. Vyjměte střed z červené papriky a nakrájejte na kostky. Zahřejte trochu olivového oleje na pánvi. Přidejte nasekané šalotky a česnek a na chvíli odpočívejte až do sevření. Přidejte mrkev a papriky a odpočívejte po dobu 5 minut. Poté přidejte konzervovaná rajčata, vodu, rajčatovou pastu, balsamický octa, pepř a cukr. Až omáčka nezhoustne. Dochutíme solí a pepřem. Nakrájejte lilku, cuketa a rajčata na tenké plátky (nejlépe podobnou tloušťku asi 3 mm). Pokud má lilkal hodně šťávy, můžete ji jemně spatřit a nechat ji na pár minut kapat.

Jídlo jako francouzská restaurace. Těžko uvěřit, že je to jen zelenina
Tajemství je čerstvá zelenina, jako je lilek a cuketa, správné koření a lahodná rajčatová omáčka.
Foto: Shutterstock/Norikko

Připravte omáčku na malování. Smíchejte olivový olej s drceným česnekem, tymiánem a petrželkou v misce. Na pekáč misku rozprostřete vrstvu horké zeleninové omáčky. Složte plátky lilku, cukety a rajčata nahoře – buď vytvořte kruh a vyplňte střed nebo do přímých linií (v závislosti na tvaru misky). Vše otřete směsí. Jídlo zakryjte hliníkovou fólií a vložte do trouby zahřáté na 180 ° C. Pečte 40-50 minut, poté odstraňte hliníkovou fólii a pečte dalších 15-20 minut, dokud zelenina nezhnědne. Dokončené jídlo posypte čerstvě nastrouhaným parmezánem.

.

Sledujte nás ve zprávách Google.

You may also like

Leave a Comment