Kyselá šťáva z okurky je přirozená probiotika. Pro některé lidi to však může být škodlivé

by admin
Kyselá šťáva z okurky je přirozená probiotika. Pro některé lidi to však může být škodlivé

Fermentované zeleninové šťávy se často používají jako zdroj probiotik, minerálů a vitamínů a mohou mít pozitivní vliv na zdraví, zejména u starších osob. Jak se ukázalo, nejsou dobré pro každého, takže stojí za to věnovat pozornost konkrétním věcem, než je přidáte do své stravy.

Kyselá šťáva z okurky je přirozená probiotika. Pro některé lidi to však může být škodlivé
Kyselá šťáva z okurky získává popularitu jako přirozené probiotika – podporuje trávení, hydrataci a imunitu.
Foto: Shutterstock/Siamionau Pavel

V posledních letech se fermentované výrobky staly stále populárnějším. Imunitní systém může být přirozeně podporován pravidelnou konzumací kyselých zeleninových šťáv, imunitní systém, Zejména u seniorů, kteří jsou náchylnější ke snížení imunity, trávicího problémů nebo nedostatku vitamínů a minerálů.

Můžeme číst na portálu Health.com, že Kyselá šťáva z okurky přináší některé výhody, jako je hydratace organismu před a po tréninku nebo zmírnění žaludečních problémů.

250 ml šťávy však obsahuje přibližně 821 miligramů sodíku, což představuje třetinu denní doporučené dávky. Tento minerál může vést ke zvýšení krevního tlaku a zhoršení příznaků u lidí trpících dnou, což je forma zánětu kloubů.

Kyselá šťáva z okurky je přirozená probiotika. Pro některé lidi to však může být škodlivé
Vysoký obsah sodíku v šťávě může zhoršit zdraví lidí s vysokým krevním tlakem nebo dnou – mírně konzumovat.
Foto: Shutterstock/Elenvik

Odborníci varují před nadměrnou spotřebou sodíku

Odborníci to říkají Pití šťávy z kyselých okurek může pomoci při hydrataci, regeneraci svalů, Obsahuje antioxidanty, může podporovat hubnutí a také pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi.

„I když nikdy nemiluješ její vkus, můžete se rozhodnout, že pití okurkové šťávy se vyplatí kvůli jejím zdravotním výhodám“

– říká Healthline.com, kde najdeme rady ohledně fyzického a duševního zdraví.

Podle Matthew Black, nutriční poradce z Ohio State University Wexner Medical Center, může sportovci použít k zlepšení jejich výkonu.

„Jiní to mohou pít ve víře, že to pomáhá proti křečím a opici.“

– Státy Matthew Black.

.

Související články:

Sledujte nás ve zprávách Google.

You may also like

Leave a Comment