Baculatý dort s rybízem a drobky másla. Obrovské chutné.

by admin
Baculatý dort s rybízem a drobky másla. Obrovské chutné.

Letní dezerty jsou něco, co pravděpodobně čekáme rok. Čokoládové koláče jsou chutné, koláče a tvarohové, ale koláče s ovocem, elastické jako houba a sladká jako lenost v pondělí, jsou skutečnými vládci tohoto světa. Stále je však děláme s jahodami, malinami a švestkami. Je čas na změnu světla – dort s rybízem a punč tak máslem, že vám to nadechne.

Baculatý dort s rybízem a drobky másla. Obrovské chutné.
Intenzivní kyselá chuť rybízu je dokonale vyvážená sladkými ingrediencemi, takže je obtížné zastavit u jednoho kusu.
Foto: Shutterstock/rom_olik

Tento dort je skutečné letní komfortní jídlo. Bude vás obklopit svým vkusem jako měkká přikrývka nebo paže milované babičky, která z nás udělala palačinky a buchty s tvarohem. Je nadýchaná, pružná a díky vanilkovému přízvuku má také úžasnou chuť másla. Kromě toho je intenzivní kyselá chuť rybízu dokonale vyvážená sladkými ingrediencemi, takže je obtížné zastavit u jednoho kusu.

Recept na dort s rybízem a úderem

V dortu můžete použít červené i černé ryby nebo smíchat oba druhy. Nic vám nebrání používat jiné bobule.

Složky na těsto:

  • 250 g pšeničné mouky
  • 200 g měkkého másla
  • 150 g práškového cukru
  • 1,5 lžičky prášku na pečení
  • 4 vejce
  • 400 g červených nebo černých rybílů

Ingredience k posypání:

  • 100 g pšeničné mouky
  • 80 g Cukru
  • 50 g Masla
  • 2 lžičky vanilkového cukru nebo čerstvé vanilky
  • špetka soli

Příprava:

Začínáme přípravou svahu.

  1. Nakrájejte studené máslo na kousky a umístěte do misky. Přidejte mouku, cukry i sůl.
  2. Míchejte, dokud nevzniká hrudky nebo rozložte ingredience prsty.
  3. Posypte misku do chladničky, dokud nepřipravíme těsto.

Nyní připravte dort.

  1. Opláchněte ovoce pod tekoucí vodou a nechte ho kapat. Odstraňte stonky.
  2. Smíchejte změkčené máslo s práškovým cukrem do světlé nadýchané hmoty. Poté postupně přidejte vejce, míchejte po každém přidání, dokud se nepřipojí ingredience.
  3. V samostatné misce smíchejte mouku s práškem. Přidejte ji do směsi másla-vejce, ale nepřestávejte míchat ingredience.
  4. Když je vše důkladně kombinované a nejsou viditelné žádné hrudky, můžeme těsto nalít do pekařské pánve (s průměrem 26 cm) lemovanou pečicím papírem.
  5. Položte rybíz na povrch a hojně posypte ovocem drobností.
  6. Pečte koláče s rybízem po dobu přibližně 60 minut při 180 stupních. Nejlepší chutě, když je stále mírně teplé.

.

Související články:

Rychlé těsto na víkend. Chutná jako Babkinův dort z dětství

.

You may also like

Leave a Comment