Má hodně draselného, ​​železa a vlákna. Můžete to chrlit jako pochoutku nebo připravit zdravý salát

by admin
Má hodně draselného, ​​železa a vlákna. Můžete to chrlit jako pochoutku nebo připravit zdravý salát

Tato nenápadná bílá zelenina je skutečným pokladem pro vaše zdraví. Obsahuje tolik živin, že by to mělo být pravidelnou součástí vaší stravy. Mírně kořeněná chuť a nízká kalorická hodnota z něj činí ideální jídlo pro všechny.

Má hodně draselného, ​​železa a vlákna. Můžete to chrlit jako pochoutku nebo připravit zdravý salát
Bílá ředkvička je plná látek podporujících zdraví. Jeho křupavá struktura a mírně kořeněná chuť z ní činí ideální přísada pro saláty.
Foto: Shutterstock/Nantawan Patamarot

Bílé ředkvičky – nutriční hodnoty, které vás překvapí

Chutné, všestranné a zdravé. Bílá ředkvička obsahuje draslík, který reguluje krevní tlak, železo pro transport kyslíku v těle a vlákno podporující trávení. Je bohatý na vitamín C a glukosinoláty s antibakteriálními účinky. Díky nízké kalorické hodnotě je ideální pro ty, kteří se starají o postavu.

Kdo by měl jíst bílé ředkvičky? Možná ty!

Doporučuje se osobám s vysokým tlakem, trávicími problémy a těm, kteří chtějí zvýšit imunitu. Pomáhá s zácpou a podporuje střevní mikroflóru. Je vhodný pro lidi s nedostatkem železa a redukční stravou. Upozornění by mělo být udržováno osobami s citlivým žaludkem.

Má hodně draselného, ​​železa a vlákna. Můžete to chrlit jako pochoutku nebo připravit zdravý salát
Tato nenápadná zelenina je státní pokladna draslíku, železa a vlákna. Pravidelná spotřeba pomáhá snižovat krevní tlak a zvyšuje imunitu.
Foto: Shutterstock/Mariakovaleva

Je dokonale vhodný jako křupavá pochoutka – nakrájená na hole s hummus nebo jogurtem. Je to skvělá ingredience v salátech s mrkví, jablkou nebo rukolou. V asijské kuchyni se kombinuje se zázvorem a sójovou omáčkou. Můžete také připravit fermentovaná jídla nebo je dusit kořením.

Bílé ředkvičky ve světových kuchyních

V Japonsku se nazývá Daikon a používá se pro marinády, polévky a wok jídla. V Indii se přidává k Curry a Pams, v Koreji je součástí Kimči. Díky jeho schopnosti absorbovat koření z něj dělá univerzální složku do mnoha jídel.

Většina živin je v období podzimní zimy. Uložte ji do chladničky do zeleninové zásuvky zabalené do papíru nebo bavlněné sáčku. Trvá to několik týdnů, konzumované za 1-2 dny.

.

Související články:

Salát, který trvá déle. Oblíbený salát po dobu 7 dnů lze připravit v krátké době

Nebeské lepší než jen mrkev s jablkem. Udělejte si tento salát na dnešní večeři

Sledujte nás ve zprávách Google.

You may also like

Leave a Comment