Teoreticky to zní jako magické řešení: přestanete jíst po 18:00 a kilogramy se ztratí. Ale opravdu to funguje na přeskakování večeře? Podle odborníků, ano – ale pouze v jedné podmínce. Klíčem není čas samotného posledního jídla, ale jak dlouho nejíte mezi večeří a snídaní. Trend, který se týká, je trend, který získal obrovskou popularitu, ale ne každý ví, jak ji správně praktikovat bez poškození. Vezměte prosím na vědomí, o čem jste obzvláště opatrní.

Foto: Shutterstock/kmpzzz
V době, kdy téměř každá strava slibuje zázraky, je snadné ji ztratit. Jakmile uslyšíme „jíst méně, ale častěji“, někdy „nepijte po 18:00“. Věda je však stále jasnější: není to jen počet kalorií, ale také časové okno, které je přijímáme. Na tomto principu je občasný půst – přerušovaný půst (IF).
Zní to přísně? Nemusí. Tento přístup lze přizpůsobit vašemu vlastnímu životnímu stylu – a přeskakování večeře může být jeho součástí, pokud to uděláte s rozumem a víte, jak vést půst. Doporučuje se také konzultovat nutriční poradce nebo internistu, který poradí, jak jej použít s ohledem na vaše zdraví.
Přerušený půst – co to je?
Přerušovaný půst je způsob, jak jíst, který předpokládá rozdělení do období, kdy jíme (např. 8 hodin), a období, kdy nejíme (např. 16 hodin). Nejoblíbenějším modelem je 16: 8 – 16 hodin půstu a 8 hodin „dietního okna“. Výlet večeře může být jedním ze způsobů, jak tento režim udržet. Příklad? Poslední jídlo v 15:00, první den v 7:00. Toto je již celých 16 hodin bez jídlaa. Takový model však nemusí být vhodný pro každého.
Výzkum publikovaný v časopise „Metabolismus buněk“ AV databáze PubMed Central ukazuje, že lidé praktikující půst byli zaznamenáni:
- Zlepšená citlivost na inzulín,
- nižší hladina glukózy a cholesterolu,
- Snížení tukové tkáně,
- Stabilnější denní rytmus a spánek.
Ale pozor: Nejde jen o „nejím večeři“, ale o udržení pravidelnosti a konzistence okna stravy. Chaotické opomenutí jídel může být pro tělo škodlivější – zpomalení metabolismu a negativně ovlivňuje náladu.
Kdy má přeskakování večeře smysl?
Pokud chcete začít s občasným půstem a vynecháním večerního jídla, Musíte se postarat o několik principů a splnit klíčové podmínky.
Out -out večeře je efektivní, když:
- Poslední jídlo dne je bohaté a bohaté na bílkoviny a vlákno,
- Máte každodenní rutinu – např. Jíte od 9:00 do 17:00,
- Tělo se večer necítí hlad vlků – co vyžaduje zvyk,
- Večer nejste fyzicky aktivní (po tréninku je nutná regenerace a doporučuje se jídlo).

Foto: Shutterstock/Chomplearn
Vynechání večeře může mít opačný účinek, pokud:
- vede k večeru přejídání „do dodávky“,
- je večeře jediným mírovým okamžikem jídla během dne,
- Pracujete na změnách nebo večer – a pak potřebujete energii,
- Večeře -Outfering Dinner způsobuje noční záchvaty hladu.
Je možné zhubnout, pokud se vzdáte večeře? Ano – ale pouze tehdy, když to uděláte jako součást promyšleného nutričního plánu, Například přerušovaný půst. Pokud je přeskakování večeře vědomým rozhodnutím, ne pokus o zhubnutí paniky, vaše tělo z ní může opravdu těžit.
.
Související články:
Sledujte nás ve zprávách Google.