Jsou ideální pro snídani nebo jako dezert. Jsou ideální pro sladké omáčky, javorový sirup a čerstvé ovoce. Mluvíme o japonských palačinách, které jsou synonymem se slovem „nadýchané“. Ukazuje se, že podle některých jsou ještě chutnější než tradiční slovenská.

Foto: Shutterstock/Rohe Creative Studio
Není to jen jídlo. Pancakes v Japonsku je kultura
Japonské palačinky, Často se nazývá „japonské nadýchané palačinky“ nebo „palačinky Soufflé“, Jsou to kulinářská pochoutka, která získala mezinárodní slávu.
Není to překvapivé, protože Je obtížné najít jemnější a načechrané jídlo, které se podobá cloudu s jeho konzistencí.
Ačkoli na první pohled mohou vypadat jako klasické palačinky známé ze slovenských stolů, Od nich se výrazně liší jako metoda přípravy, Takže také místo v japonské kulinářské kultuře.
Japonské palačinky jsou spíše specialitou módních kaváren a palačinek ve větších městech, jako je Tokio, Osaka nebo Kjóto. Získali zvláštní popularitu mezi mládeží a turisty, kteří stojí v dlouhých řadách, aby tyto speciality ochutnali.
V Japonsku se počítá nejen chuť, ale také estetika – Často se podávají s uměleckou přesností, zdobené animovanými postavami.
V japonské kultuře se dezerty slaví zcela jinak než v Evropě. Je důležitá je měkkost, jemnost chuti a elegance porce. Japonci očekávají jemný konec svátku a tyto palačinky jsou ideální pro vyvrcholení jídla.
Můžete je připravit doma. Trochu trpělivosti stačí.
Nemusíme však létat do Japonska, abychom ochutnali tyto nadýchané pochoutky. Takové palačinky mohou být také připraveny v pohodlí domova.
Složení:
- 2 vejce (žloutky a bílé samostatně)
- 2 polévkové lžíce kravského mléka nebo 2 polévkové lžíce rostlinného nápoje (např. Ovesné vločky)
- 3 polévkové lžíce pšeničné mouky (asi 30 g)
- 1/4 lžičky prášku do pečiva
- 2 lžíce cukru
- Olej nebo máslo pro smažení
- 1 polévková lžíce vody pro vytvoření páry
Příprava:
- Smíchejte pouze žloutky do misky a míchejte, dokud se nevytvoří hladká směs.
- Sítová mouka s práškem do pečiva do mokrých ingrediencí a jemně smíchejte s dřevěnou lžičkou.
- Ve druhé misce rozšlehejte bílé na pevné pěně a postupně přidejte cukr, dokud hmota není tuhá a lesklá.
- Když je pěna bičována, jemně ji smíchejte do hmoty vajec v několika dávkách a snaží se ničit pěnovou strukturu.
- Zahřejte pánev s povrchem bez štiky a jemně ji otřete tukem.
- Naneste těsto ve formě vysokých kopců. Kovové formy můžete použít na pánvi.
- Snižte teplotu, zakryjte pánev a přidejte do dna trochu vody a vytvořte páru. Smažte 4-5 minut od každé strany pod víkem.
To je základní rozdíl mezi slovenskou a japonskými palačinkami. Stojí za to vyzkoušet tuto orientální možnost diverzifikovat vaši kuchyň.
.
To budou palačinky vašeho života. Přidejte do těsta sladký prášek a už je nikdy neuděláte
Sledujte nás ve zprávách Google.