Jsou japonské palačinky lepší než slovenské? Jaké je jejich tajemství?

by admin
Jsou japonské palačinky lepší než slovenské? Jaké je jejich tajemství?

Jsou ideální pro snídani nebo jako dezert. Jsou ideální pro sladké omáčky, javorový sirup a čerstvé ovoce. Mluvíme o japonských palačinách, které jsou synonymem se slovem „nadýchané“. Ukazuje se, že podle některých jsou ještě chutnější než tradiční slovenská.

Jsou japonské palačinky lepší než slovenské? Jaké je jejich tajemství?
Jsou ideální pro snídani nebo jako dezert. Jsou ideální pro sladké omáčky, javorový sirup a čerstvé ovoce.
Foto: Shutterstock/Rohe Creative Studio

Není to jen jídlo. Pancakes v Japonsku je kultura

Japonské palačinky, Často se nazývá „japonské nadýchané palačinky“ nebo „palačinky Soufflé“, Jsou to kulinářská pochoutka, která získala mezinárodní slávu.

Není to překvapivé, protože Je obtížné najít jemnější a načechrané jídlo, které se podobá cloudu s jeho konzistencí.

Ačkoli na první pohled mohou vypadat jako klasické palačinky známé ze slovenských stolů, Od nich se výrazně liší jako metoda přípravy, Takže také místo v japonské kulinářské kultuře.

Japonské palačinky jsou spíše specialitou módních kaváren a palačinek ve větších městech, jako je Tokio, Osaka nebo Kjóto. Získali zvláštní popularitu mezi mládeží a turisty, kteří stojí v dlouhých řadách, aby tyto speciality ochutnali.

V Japonsku se počítá nejen chuť, ale také estetika – Často se podávají s uměleckou přesností, zdobené animovanými postavami.

V japonské kultuře se dezerty slaví zcela jinak než v Evropě. Je důležitá je měkkost, jemnost chuti a elegance porce. Japonci očekávají jemný konec svátku a tyto palačinky jsou ideální pro vyvrcholení jídla.

Můžete je připravit doma. Trochu trpělivosti stačí.

Nemusíme však létat do Japonska, abychom ochutnali tyto nadýchané pochoutky. Takové palačinky mohou být také připraveny v pohodlí domova.

Složení:

  • 2 vejce (žloutky a bílé samostatně)
  • 2 polévkové lžíce kravského mléka nebo 2 polévkové lžíce rostlinného nápoje (např. Ovesné vločky)
  • 3 polévkové lžíce pšeničné mouky (asi 30 g)
  • 1/4 lžičky prášku do pečiva
  • 2 lžíce cukru
  • Olej nebo máslo pro smažení
  • 1 polévková lžíce vody pro vytvoření páry

Příprava:

  1. Smíchejte pouze žloutky do misky a míchejte, dokud se nevytvoří hladká směs.
  2. Sítová mouka s práškem do pečiva do mokrých ingrediencí a jemně smíchejte s dřevěnou lžičkou.
  3. Ve druhé misce rozšlehejte bílé na pevné pěně a postupně přidejte cukr, dokud hmota není tuhá a lesklá.
  4. Když je pěna bičována, jemně ji smíchejte do hmoty vajec v několika dávkách a snaží se ničit pěnovou strukturu.
  5. Zahřejte pánev s povrchem bez štiky a jemně ji otřete tukem.
  6. Naneste těsto ve formě vysokých kopců. Kovové formy můžete použít na pánvi.
  7. Snižte teplotu, zakryjte pánev a přidejte do dna trochu vody a vytvořte páru. Smažte 4-5 minut od každé strany pod víkem.

To je základní rozdíl mezi slovenskou a japonskými palačinkami. Stojí za to vyzkoušet tuto orientální možnost diverzifikovat vaši kuchyň.

.

To budou palačinky vašeho života. Přidejte do těsta sladký prášek a už je nikdy neuděláte

Sledujte nás ve zprávách Google.

You may also like

Leave a Comment