Napomáhá trávení a posiluje imunitní systém. Češi ho pijí stále častěji

by Martin Černý

Češi se stále častěji obracejí k tomuto nepostradatelnému nápoji přímo z Jávy. Takzvaná jamu je nejen součástí nehmotného dědictví UNESCO, ale především přírodní cestou ke zdraví a vitalitě, kterou si můžete připravit sami doma.

Jamu, nápoj posilující organismus, má svůj původ v indonéských tradicích. V současné době se k tomuto nápoji stále častěji obracejí i Češi. A skutečnost, že si jej lze připravit doma, jej činí ještě atraktivnějším.

Základem džemu je kurkuma, která je známá svými antioxidačními vlastnostmi. Toto zlatavě zbarvené koření napomáhá trávení a funkci jater. Jeho další hlavní složkou je zázvor, který je uznávaný pro své analgetické, protizánětlivé a metabolismus podporující vlastnosti. Klíčovou složkou odvaru je také kokosová voda, která je ceněna pro svůj vysoký obsah elektrolytů a hydratační vlastnosti. Jedná se o přírodní produkt, který pomáhá zlepšovat nervový systém a regulovat krevní tlak.

Připravit si jamu doma je jednodušší, než se zdá. Stačí zkombinovat kurkumu, zázvor, kokosovou vodu, černý pepř a med a připravit si nápoj, který lze konzumovat denně a který tělu dodá potřebné živiny.

Jama se obvykle podává chlazená a nejlépe působí ráno. Povzbuzuje trávení a dodává energii na celý den.

You may also like

Leave a Comment