Pro čištění elektrického sporáku existuje několik velmi užitečných technik a dnes se dozvíte některé z nich, které vám výrazně usnadní život. Nebudete potřebovat komerční výrobky, protože můžete použít ty, které máte doma.
Pokud jde o čištění, některé předměty v domácnosti nám mohou způsobit velké bolesti hlavy. Varná deska a trouba jsou v tomto ohledu dva dobré příklady, zejména proto, že na nich může ulpět připálené jídlo a mastnota. K čištění elektrického sporáku můžete použít prostředky, které již máte doma a které jsou opravdu dobré.
Jak vyčistit elektrický sporák. Zbavte se mastných skvrn
Mnoho lidí upouští od plynových varných desek a trub ve prospěch elektrických, které mají více funkcí než ty tradiční a rovnoměrně rozvádějí teplo. Elektrická varná deska má své výhody, lze na ní vařit a ohřívat některé pokrmy mnohem rychleji než na tradiční desce.
Když se musíme vypořádat s připáleným jídlem nebo mastnotou na elektrické varné desce, musíme jednat rychle a co nejdříve ji umýt. Pokud však nezakročíte včas, budete se muset s mastnotou vypořádat. To není problém, protože můžete použít následující prostředky, které máte doma:
Hydrogenuhličitan sodný
Jedlá soda je univerzální přísada, která se skvěle hodí na elektrické varné desky. Přidejte ji na povrch varné desky a postříkejte ji trochou vody, aby se aktivovala. Nechte působit 15-20 minut a otřete vlhkou houbou, flanelkou nebo měkkým hadříkem namočeným ve vodě.
Ocet nebo citronová šťáva
Ocet a citronová šťáva pomáhají čistit nejen varnou desku, ale i elektrickou troubu. Ohřejte půlku citronu v mikrovlnné troubě a potřete jím varnou desku, sporák nebo troubu. Můžete ji také smíchat s octem nebo sodou bikarbónou. Výsledkem bude aktivní pasta, která účinně vyčistí připálené jídlo.
Ať už použijete jakýkoli prostředek, používejte hadřík nebo houbičku s měkkým povrchem, protože abrazivním houbičkám byste se měli vyhnout. Ty mohou snadno poškrábat povrch varné desky. Doporučuje se také, abyste varnou desku a troubu čistili po každém použití.