Přísada, která je zdravější než cukr a zbavuje kávu hořkosti? Ano, něco takového existuje! A tušíte, co by to mohlo být? Malá nápověda: je aromatická a hodí se k orientálním pokrmům.
O tom, co v kávě nebo s kávou chutná nejlépe, se dá polemizovat. Někteří poukazují na ovesné mléko, jiní se nikdy nevzdají svých posvátných dvou lžiček cukru. Ale bez ohledu na to, jak moc se naše oblíbené ingredience liší, všechny mají nakonec stejný cíl: zlepšit hořkou chuť kávy. To je všechno v pořádku! Ale pokud každý den vypijete čtyři nebo pět šálků černé kávy obohacené cukrem, vaše tělo si nakonec začne na vysoké množství sladidla stěžovat. A tady přichází na pomoc naše tajná zdravá přísada. Není to kakaový prášek, ale….. skořice!
Ano, skutečně, toto koření maskuje hořké látky obsažené v kávě. Tento trik funguje nejlépe u filtrované kávy, protože můžete přidat asi dvě špetky skořice přímo do mletých zrn a pak je zalít horkou vodou. Pokud máte doma pouze kávovar na kapsle, můžete skořici přidat do prázdného šálku a poté kávu zalít. Znovu krátce promíchejte a můžete začít! A nebojte se, káva nebude chutnat po skořici – na to je její množství příliš malé.
Skořice je nejen méně kalorickou alternativou cukru, ale působí také protizánětlivě, povzbuzuje trávení a prý dokonce zlepšuje náladu.