Přítomnost karotenů v této potravině automaticky znamená blahodárné účinky na pokožku a vláknina obsažená v bílých vláknech nebo vláknech albedo je také dalším důvodem, proč je jíst.
Malé nízkokalorické ovoce, které zlepšuje vstřebávání tuků.
Pro ty, kteří hledají vitamin C v citrusových plodech, existuje život i mimo pomeranč a citron. Dalšími oblíbenými členy této skupiny jsou limetka, která je skvělá jako základ pro vinaigretty, rybí nebo salátové zálivky, a mandarinka, která se tak jí ve Španělsku: není to malý pomeranč, ale skutečná výživová bomba s malým množstvím cukru a kalorií. , 85 % vody a velmi zdravé vlastnosti. Když se vrátíme k vitaminu C, tak jedna porce může dospělému člověku poskytnout třetinu doporučené denní dávky vitaminu C.
Přítomnost karotenů v mandarinkách automaticky prospívá pokožce a vláknina přítomná v bílých vláknech neboli albedo vláknech je také dalším důvodem, proč je jíst. Jsou také bohaté na kyselinu listovou a vitaminy skupiny B, stejně jako na hořčík a draslík, a jejich antioxidační síla je vyšší než u jiných citrusových plodů také díky polyfenolům, které mají vazodilatační vlastnosti, zlepšují vstřebávání tuků a pomáhají kontrolovat špatný cholesterol. LDL). Co se týče chuti, překonává svou příbuznou pomerančovou.
Studie zveřejněná v Medical News Today uvádí také jeho přínos při léčbě kardiovaskulárních a neurologických onemocnění a upozorňuje, že v Asii je běžné používat citrusové plody (se zvláštním důrazem na mandarinku) k léčbě žaludečních potíží, kašle a zánětů kůže. Používá se také k léčbě žaludečních potíží, pásového oparu, svalových bolestí a hypertenze.