V podzimním a zimním období si mnoho lidí stěžuje na snížení imunity. Pijeme čaje s medem a snažíme se jíst hodně česneku. Existuje však přípravek, který působí ještě lépe. Povíme vám, co je to včelí pyl a k čemu slouží.
Včelí pyl je pyl, který včely sbírají z tyčinek květů. Má podobu malých žlutohnědých zrnek. Obsahuje skutečnou pokladnici prospěšných vlastností. Obsahuje draslík, vápník, zinek, beta-karoten, vitamin A, vitamin C a vitaminy skupiny B. Je ideální na podzim a v zimě, kdy jsme náchylnější k různým infekcím.
Včelí pyl se vyplatí mít doma. Na co všechno pomáhá?
Hippokrates, známý jako „otec medicíny“, považoval včelí pyl za mimořádně prospěšný a přírodní lék na mnoho nemocí. Dnes se tomuto produktu říká „přírodní multivitamin“ a „včelí protein“. – Jedná se o nutraceutikum (biologicky aktivní látka, která prospívá organismu) nebo superpotravinu, uvedl lékárník Dan Ramirez.
Pyl snižuje zánět, takže podpoří organismus při nachlazení. – Snížení zánětu je klíčem k prevenci a léčbě mnoha běžných onemocnění, dodal Ramirez. Kromě toho takový přírodní doplněk urychluje hojení ran.
Jaký je správný způsob konzumace včelího pylu? Přidejte hrst do vody
Produkt lze přidat do čaje, jogurtu nebo müsli s mlékem. – Některé zdroje uvádějí, že dávka včelího pylu pro dospělého člověka by měla činit přibližně 7,5 g, tedy tři až pět čajových lžiček sušeného produktu, aby přinesla zdraví prospěšné účinky, vysvětluje Dan. Nejjednodušší je přidat dvě čajové lžičky přírodního doplňku do sklenice teplé vody. Nápoj přikryjte talířem, nechte ho přes noc a ráno do něj přidejte lžíci medu. Tuto směs můžete pít denně, nejlépe na lačný žaludek. Je však důležité mít na paměti, že včelí pyl je nebezpečný pro lidi, kteří jsou alergičtí na včely. Může také vyvolat alergickou reakci u lidí s pylovou alergií.