Trouba je jedním ze spotřebičů, kterým věnujeme nejméně pozornosti, pokud jde o čištění. Neustálé vystavení vysokým teplotám způsobuje, že se na stěnách kvůli výparům drží kousky připáleného jídla a tuku.
Plech trouby je jedním z prvků, na který se dostává nejvíce nečistot, a někdy je jeho čištění obtížné, protože skvrny ulpívají na materiálu a třením se povrch poškrábe. Naštěstí existuje několik velmi účinných domácích triků pro důkladné čištění plechu na pečení. Jsou snadno použitelné a úsporné a jako čisticí podložku používají hliníkovou fólii – materiál, který máte pravděpodobně doma.
Trik spočívá v tom, že se na tác nalije horká voda, citronová šťáva a hydrogenuhličitan sodný. Poté, co tuto směs necháte chvíli působit, udělejte z hliníkové fólie dostatečně velkou kouli a potřete její povrch. Pro dosažení nejlepších výsledků postup dvakrát zopakujte. Poté povrch opláchněte vodou a zkontrolujte jeho vzhled.