Nebaví vás tradiční chutě? Z této polévky se vám zatočí hlava.

by admin
Nebaví vás tradiční chutě? Z této polévky se vám zatočí hlava.

Mezi klasickými slovenskými polévkami, jako je vývar nebo rajská polévka, by měl být prostor pro nové a pro nás ne zcela zjevné chutě. Dnes pro vás máme právě takový recept na krémovou polévku s tmavě červenou barvou a vůní, ze které se vám zatočí hlava. Kromě problému s pečením hlavní ingredience bude tato polévka chvíli trvat, než se připraví.

Nebaví vás tradiční chutě? Z této polévky se vám zatočí hlava.
Dnes pro vás máme recept na krémovou polévku se sytě červenou barvou a vůní, při které se točí hlava.
Foto: shutterstock/Anna_Pustynnikova

Krémová polévka z pečených paprik vypadá jako lístek na dovolenou během zimy, která zuří za oknem. Jeho chuť a vůně nás nutí myslet na procházky v letních dnech a chutné večeře v restauracích v letoviscích. Chuť dovolené v teplých zemích si snadno zopakujete ve své kuchyni a naservírujete svým blízkým večeři, o které se jim ani nesnilo. Zde je recept na pepřovou polévku, která dokáže zatočit hlavou.

Pepřová polévka. Recept na sváteční jídlo

Ingredience:

  • 6 červených paprik
  • přibližně 800 ml vývaru nebo světlého vývaru
  • 2 středně velké cibule
  • 2-3 stroužky česneku
  • trochu rajčatového protlaku
  • sůl a pepř
  • sladká paprika
  • špetka chilli
  • oblíbené bylinky
  • olivový olej
  • k podávání – krutony, rozdrobený sýr feta, oblíbená semínka

Polévka z pečených paprik – jak na to

  1. Papriky nakrájejte na čtvrtky, odstraňte semínka a dejte je na plech. Poté je lehce potřete olivovým olejem a pečte v troubě na 200 stupňů, dokud není slupka tmavá a místy i spálená. Poté papriky vyndejte z trouby, oloupejte slupku a dužinu nakrájejte na kostičky.
  2. Připravte si hrnec a rozehřejte v něm 3 lžíce olivového oleje. Přidejte nakrájenou cibuli a když zesklovatí, přidejte česnek prolisovaný lisem.
  3. Smažte 2 minuty a přidejte opečené papriky, oblíbené bylinky a 2 lžíce rajčatového protlaku. Snižte teplotu a smažte asi 10 minut.
  4. Osmaženou zeleninu zalijeme horkým vývarem, dochutíme a vaříme dalších 10 minut.
  5. Poté polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka a podávejte s krutony nebo sýrem.
  6. Ozdobte nasekanou petrželkou nebo koriandrem.

Jak rychle a efektivně oloupat pečené papriky? Musíte je napařit. Umístěte feferonky do sáčku na zip nebo do nádoby na potraviny a nechte je mírně vychladnout. Napařená slupka se sama oddělí od dužiny a vy se nebudete rozčilovat. Do paprikové polévky můžete přidat i smažené mleté ​​maso nebo dušené kousky vepřového masa, v takovém případě bude polévka sytější.

.

Kuchařka mi prozradila své tajemství. Bílá zeleninová polévka je lepší než maminčina

Tato polévka může nahradit celou večeři. Je plné chuti, vydatné a hřejivé. Ideální pro chladné zimní dny

sledujte nás ve Zprávách Google.

You may also like

Leave a Comment