Přidejte jednu polévkovou lžíci do hrnce s bramborami. Vaří rychleji a chutnají lépe

by admin
Přidejte jednu polévkovou lžíci do hrnce s bramborami. Vaří rychleji a chutnají lépe

Pro mnoho lidí jsou brambory nezbytnou součástí oběda nebo večeře – jednoduché, bohaté a nadčasové. Bohužel, někdy je jejich chuť velmi nevýrazná a samotný proces vaření je nekonečně dlouhý. Proto stojí za to házet jednu nenápadnou složku do hrnce, přičemž tato zelenina má být sametová, krémová a zvláště rychle vařená.

Přidejte jednu polévkovou lžíci do hrnce s bramborami. Vaří rychleji a chutnají lépe
Pro mnoho lidí jsou brambory nezbytnou součástí oběda nebo večeře. Stojí za to hodit jednu nenápadnou ingredienci v hrnci s touto zeleninou, aby se samet, krémový a zvláště rychle vařil.
Foto: Shutterstock/New Africa

Na otázku jste jistě položili: Co můžete udělat pro rychlejší vaření brambor? Produkt, který se používá hlavně k malování chleba, přichází na pomoc. Mluvíme o másle, které zrychlí proces vaření a obohacuje chuť této zeleniny.

Máslo pro rychlejší brambory na vaření – proč to funguje?

Je dobré přidat trochu másla do hrnce s vroucími bramborami.

  • Tuk, který se rozpouští, vytváří tenkou vrstvu na povrchu vody. Bude mít podobný účinek jako víko – zabrání nadměrnému odpařování vody a udržuje vyšší teplotu uvnitř hrnce.
  • Výsledkem je, že zelenina se vaří rychleji, aniž by ztratila svou sílu a křehkost.

A to není všechno …

  • Přidáním másla do hrnce je také obohacena chuť brambor. Budou více krémové a dostanou vůni másla. Taková zelenina bude ideální pro pyré nebo saláty.
  • Můžete také experimentovat přidáním ochuceného másla s bylinkami nebo česnekem do vody – účinek překvapí všechny v domě.

Nepřehánějte to však s velkým tukem, Udělejte brambory lehké a zdravé. Přidejte jednu polévkovou lžíci na 1 kg zeleniny.

Jak správně vařit brambory? Nejdůležitější pravidla

Přidejte jednu polévkovou lžíci do hrnce s bramborami. Vaří rychleji a chutnají lépe
Jak správně vařit brambory?
Foto: Shutterstock/Ollgazhog
  • Pro vaření je nejlepší odstranit brambory světlou pokožkou. Dříve zeleninu důkladně oloupejte a nakrájejte na menší kusy, aby se rovnoměrně vařila.
  • Brambory by neměly být umístěny do studené vody, ale pouze ve vroucí vodě. Díky této metodě si zachovávají všechny živiny. Připomeňme, že jsou bohaté na vitamíny: A, C, E, K, PP a B -skupinu vitamínů, jakož i minerály, jako je fosfor, železo, vápník, draslík, hořčík a mangan.
  • Také si pamatujte solení vody. Tato chuť zvýrazní chuť zeleniny a zároveň jí umožní udržovat sílu. Bude to dokonale uvařeno, když jeho struktura zůstane měkká, ale při krájení se nerozpadne.
  • Během tohoto procesu vařte brambory na mírném ohni a sbírejte pěnu z vody. To vše se děje tak, aby vypadalo esteticky při podávání.

.

Přestaňte vařit brambory ve vodě. Existuje mnohem lepší způsob

Brambory na vaření – nakrájené nebo celé? Zjistěte, co je lepší

Sledujte nás ve zprávách Google.

You may also like

Leave a Comment