Při pohledu na Kiwi není překvapivé, ale jeho chuť může někdy otočit naši tvář. Nejen kvůli jeho kyselosti, ale také proto, že může někdy jemně dráždit naše rty. Pokud však neexistují žádné kontraindikace, Kiwi stojí za to použít, protože má tolik dobrot, že naše tělo je za to upřímně vděčné a je také vhodné například pro marinování masa, díky kterému bude měkké a šťavnaté.

Foto: Shutterstock.com/Owlie Productions
Co je na Kiwi tak vzácné?
Chlupavý Kiwi je obvykle k dispozici v obchodech po celý rok, ale v zimě je nejúčinnější náklady. Vyplatí se to získat z alespoň dvou důvodů: protože má zajímavou chuť, i když ne každý chutná a protože má řadu cenných nemovitostí. Co najdete v Kiwi? Ukázalo se, že se jedná o skutečný nádrž vitamínu C, jehož přítomnost je v zimě neocenitelná. Je známo, že posiluje imunitu, ale je také klasifikována jako antioxidanty.
Účinek vitamínu C může snížit množství toxinů v těle, které se projevuje při účinnějším fungování ledvin a jater, ale také minimalizuje riziko civilizačních onemocnění. Tato látka má samozřejmě v našem zdraví více. Zejména utěsňuje krevní cévy, které mohou normalizovat krevní tlak, ale také syntetizují kolagen, což činí pokožku elastičtější a projevuje se v našem mladším vzhledu.
Kiwi nabízí mnohem více
Ukázalo se, že v kiwi existuje mnoho cenných látek a vitamín C je jen jedním z nich. Zelené ovoce poskytuje pevnou dávku draslíku: Ideální pro udržení hladkého běhu srdce a podporu celého kardiovaskulárního systému. Kiwi také poskytuje polyfenoly, vitamíny B -skupiny a dvě cenné látky: karotenoidy a serotonin – známý jako hormon štěstí. To nám nejen dává dobrou náladu, ale také nám pomáhá s potížemi o spánku.
Nezapomeňte, že Kiwi má na střeva vynikající vliv kvůli obrovskému množství vlákna. Tato látka jim nejen pomáhá pracovat lépe, ale podporuje bakteriální mikroflóru, což se odráží v lepší imunitě. Neměli bychom zapomenout, že vlákno může snížit množství SO -called. Špatný cholesterol, který podporuje aterosklerózu a srdeční choroby.
Kiwi je nejlepší jíst syrové, protože si zachovává své nejcennější vlastnosti. Ovoce může být také složkou mnoha dezertů, i když jeho přidání s želé, např. do koláčů způsobuje, že se netuší. Na druhé straně to může být také součástí nutričních smoothies. Je zajímavé, že pokud smícháme Kiwi, nemusíme se starat o loupání pokožky, protože se jedná o zcela jídla.

Foto: Pixabay/Milivigerova
Kiwi je také méně zřejmé, protože je vhodné pro marinování masa. Proč? Obsahuje enzymy, které rozkládají proteiny, díky čemuž je maso měkké a šťavnaté. Například zakryjte kus vepřového masa plátky ovoce a několik hodin ho nechte v lednici.
.
Související články:
Sledujte nás ve zprávách Google.