.
Některá jídla jsou stanovena jako něco nechutného, ale naši prarodiče je milovali – a nebyly to jen vzpomínky. Kuřecí tlapy, bohaté na kolagen, jedly babičku jednou týdně. Výsledek? Téměř žádné vrásky ani po devadesáti. Dnes na ně zapomínáme – a je to chyba.

Foto: Obsah Shutterstock/Top Notch
Kuře je mezi Slovenky velmi populární. Nejčastěji sáhneme po prsou, stehnech nebo křídlech. Žádný Kuřecí tlapy jsou nutriční poklad – obsahují velké množství kolagenu a mohou být připraveny chutné. Samozřejmě nestačí je jen vařit – správné nastavení jim dá správný dotek.
Tento recept také přesvědčí skeptiky. Jak připravit kuřecí tlapky?
Existuje mnoho způsobů. Babička je milovala v silném vývaru, jen posypala solí. Ale můžete je také připravit jako kořenitou pochoutku – Ideální pro sérii nebo pivo.
Složení:
- cca. 12–14 kuřecí tlapy
- voda
- svazek kořenové zeleniny
- Sůl, černý pepř
- Nová koření, bobkové listy, sladký a štiplavý pepř, sušený česnek
- Světle sójová omáčka
- Smažený olej
- Hladká mouka nebo strouhanka
- Volitelný: Kachna nebo kuře kustra
Postup::
- Začněte připravovat občerstvení důkladným omytím tlap a odříznutím drápů. Nejlepší je namočit je asi 15 minut ve vodě se solí a pak je jemně vyčistit měkkým štětcem.
- Připravte si hrnec a vložte do něj tlapy, přidejte odlupovanou a nasekanou zeleninu a kostru, pokud ji použijete. Přidejte koření tak, aby ochutnali a vařte vývar na mírném ohni. Měl by vařit alespoň 2 hodiny. Připravený vývar může být opilý denně s jídlem nebo může být rozdělen na porce a použít jako základnu polévek a omáček.
- Namáhejte tlapy z vývaru a otřete je. Poté je vložte do nádoby s olejem smíchaným se sójovou omáčkou, sladkou a feferovou paprikou a česnekem a nechte marinovat asi 2 hodiny. Místo horkých paprik můžete použít pepř Seshuan – je velmi horké.
- Zahřejte olej v hrnci. Mělo by to být docela hodně – nejlepší je, že tlapky jsou zcela nebo alespoň poloviční. Zabalte marinované tlapy ze všech stran do drobků mouky nebo chleba. Můžete také použít hotové drobky chleba.
- Smažte kuřecí tlapy, dokud na papírovou ručníku se zlaté a suché. Podávejte teplé nebo studené, ideálně s jogurtem nebo česnekem nebo rajčatovým salsou.
.
Související články:
Je to hit teplých víkendů. Cheesecake tvarohový koláč můžete připravit za pár minut
Připravte si na víkend takový želé na tvarohový koláč. Je to triviální a nevyžaduje žádné pečení.
Sledujte nás ve zprávách Google.