Období mladých brambor je také otázkou, jak je správně připravit. Příliš krátká doba vaření je nechává tvrdé, příliš dlouho je mění v kaše. Odhalíme tajemství dokonalé přípravy, které závisí na jednom jednoduchém pravidle. Díky tomu budou vaše mladé brambory vždy perfektní – měkké, ale stále pevné.

Foto: Shutterstockú Phuangphet Geissler
Mladé brambory – pochoutka, která vyžaduje zvláštní přístup
Začátek sezóny přináší do našich stolů dlouhé mladé brambory. Letos na jaře je pochopitelná specifika, která byste měli vědět. Mladé brambory obsahují méně škrobu a více vody než jejich starší verze.
Mnoho kuchařů udělá chybu, když vaří mladé brambory, pokud jsou zimní. Výsledkem jsou vařené brambory, které se již při vyzvednutí na talíři rozpadají.
Proces vaření mladých brambor do značné míry závisí na jejich velikosti a rozmanitosti. Menší bramborové hlízy s průměrem 2-3 cm stačí vařit ve slané vodě po dobu 12-15 minut.
Jak víte, že brambory se vaří přesně tak, jak by měly být?
Nejúčinnějším způsobem, jak zjistit, zda jsou brambory připraveny, je test na vidličku nebo nůž.
Když propíchnete maso bez významného odporu, signalizuje to, že hlízy jsou připraveny k podávání. Pokud se cítíte při pronikání, musí brambory na chvíli vařit.
Dobrým tipem je vybrat největší brambory z hrnce a vyzkoušet je.
Pokud jste tento brambor uvařili, můžete si být jisti, že jsou také hotové menší kousky. V ideálním případě by vařené mladé brambory měly být měkké, ale stále drží tvar. Když to snížíte, nemělo by se rozpadat, ale ani dát odpor nože.

Foto: Shotterstock/New Africa
Abychom okouzlili mladé brambory s chutí a konzistencí, je jejich příprava na vaření stejně důležitá. Zbytky půdy můžete snadno odstranit důkladným mytím hlízy pod tekoucí vodou. Jejich jemná pokožka eliminuje potřebu loupání – stačí použít kartáč nebo houbu k odstranění zbytků nečistot.
Doporučuje se vařit brambory v kůži co nejvíce živin této zeleniny jako draslík nebo vitamín C. Takové řešení pomáhá s minerály a vitaminem zůstat v těle. Kromě toho je kůže mladých brambor tenká a měkká, takže ji můžete bezpečně konzumovat.
.
Související články:
Sledujte nás ve zprávách Google.