Ačkoli se zdá, že příprava palačinek je jednoduchá, nemusí to tak být. Ani příliš silné, ani příliš tenké. Neměly by obsahovat příliš mnoho mouky nebo hrudek. Neměly by být spáleny, ale musí být smaženy až do zlaté. Existuje mnoho požadavků, ale všechno uspěje se správnými pokyny. Objevte recept na nejlepší palačinky. Co se stalo jednou.

Foto: Shutterstock/Mariamaslova
Tajemství nejlepších palačinek
Pancakes jsou populární a velmi jednoduché jídlo. Každý ví, že jsou připraveni z mouky, vejců a mléka (volitelné – voda). V praxi však jen málokdo může napodobit recept na nejlepší palačinky, které naše babičky sloužily před lety. Pokud se chcete přiblížit k tomuto ideálu, nahraďte moderní pánev Teflon Pancake klasickou litinovou pánev. Nepoužívejte hotovou směs rostlinných tuků pro smažení – dosahujte masti a zapomeňte na to, že se na chvíli počítá kalorie.
Recept na nejlepší palačinky
Složení:
- cca. 250 g pšeničné mouky
- 500 ml plnotučného mléka
- 2 vejce (velikost m)
- špetka soli
- Mast (pro smažení)
Postup::
- Vložte vejce do mléka, přidejte špetku soli a smíchejte je šlehačkou. Můžete také použít mixér (při nízké rychlosti).
- Postupně přidejte mouku bez přerušení. Abyste zabránili hrudky, můžete je napájet přes síto. Upravte konzistenci těsta s velkým množstvím mouky. Měl by běžet volně z lžíce, zatímco tenká vrstva by měla zůstat na svém povrchu.
- Nechte těsto stát asi půl hodiny. Během této doby je mouka lépe kombinována s kapalnými složkami, což činí palačinky flexibilnější. Těsto znovu smíchejte před smažením.
- Roztavte malé množství másla na dobře zahřáté pánvi. Nalijte část těsta a rovnoměrně ji rozložte. Smažte asi 30-60 sekund.
- Když palačinka začne snadno odlupovat povrch pánve, otočte ji na druhou stranu. Smažte asi půl minuty. Vyjměte z pánve a umístěte na talíř. Smažte veškeré těsto pro palačinky.
.
Připravuji těsto pouze na palačinky ze 2 ingrediencí. Tento recept je nepřekonatelný
Chcete hosty překvapit? Nabídněte jim domácí zmrzliny!
Sledujte nás ve zprávách Google.