Fermentované zeleninové šťávy se často používají jako zdroj probiotik, minerálů a vitamínů a mohou mít pozitivní vliv na zdraví, zejména u starších osob. Jak se ukázalo, nejsou dobré pro každého, takže stojí za to věnovat pozornost konkrétním věcem, než je přidáte do své stravy.

Foto: Shutterstock/Siamionau Pavel
V posledních letech se fermentované výrobky staly stále populárnějším. Imunitní systém může být přirozeně podporován pravidelnou konzumací kyselých zeleninových šťáv, imunitní systém, Zejména u seniorů, kteří jsou náchylnější ke snížení imunity, trávicího problémů nebo nedostatku vitamínů a minerálů.
Můžeme číst na portálu Health.com, že Kyselá šťáva z okurky přináší některé výhody, jako je hydratace organismu před a po tréninku nebo zmírnění žaludečních problémů.
250 ml šťávy však obsahuje přibližně 821 miligramů sodíku, což představuje třetinu denní doporučené dávky. Tento minerál může vést ke zvýšení krevního tlaku a zhoršení příznaků u lidí trpících dnou, což je forma zánětu kloubů.

Foto: Shutterstock/Elenvik
Odborníci varují před nadměrnou spotřebou sodíku
Odborníci to říkají Pití šťávy z kyselých okurek může pomoci při hydrataci, regeneraci svalů, Obsahuje antioxidanty, může podporovat hubnutí a také pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi.
„I když nikdy nemiluješ její vkus, můžete se rozhodnout, že pití okurkové šťávy se vyplatí kvůli jejím zdravotním výhodám“
– říká Healthline.com, kde najdeme rady ohledně fyzického a duševního zdraví.
Podle Matthew Black, nutriční poradce z Ohio State University Wexner Medical Center, může sportovci použít k zlepšení jejich výkonu.
„Jiní to mohou pít ve víře, že to pomáhá proti křečím a opici.“
– Státy Matthew Black.
.
Související články:
Sledujte nás ve zprávách Google.