Klikční deska je určitě jednou z nejpoužívanějších kuchyňských předmětů, ale často se zapomíná, pokud jde o správnou údržbu a čištění. Bohužel je to velká chyba, která může ovlivnit chuť našeho jídla a našeho zdraví. Objevte 2 přírodní ingredience, abyste vyčistili králicí desku a zapomněli na čisticí prostředky.

Foto: Shutterstock/pixel-shot
Proč je lepší zapomenout na detergenty?
Stále více posloucháme ekologický přístup k mytí nejen jídel, ale také všech ostatních kuchyňských doplňků. To vše proto, že jejich dopad na naše zdraví a chuť našich jídel je stále více zkoumán a bohužel negativní. To platí také pro králicí desku. Jeho praní čisticí prostředky způsobuje, že se usadí na jeho povrchu a poté proniknou do našich jídel. To může ovlivnit nejen jeho vkus, ale také naše zdraví. Proto stojí za to přemýšlet o alternativě.
Kromě toho je nesmírně důležité z toho, jaké materiály pro krájení. Plastové destičky jsou nejviditelnější pro pronikání chemikálií z detergentů. U správně konzervovaných dřevěných desek je toto riziko mnohem nižší. Nejjednodušším způsobem je udržovat přiměřenou čistotu pomocí desek vyrobených ze smaltu nebo kamene.

Foto: Shutterstock/New Africa
2 přírodní ingredience pro mytí řezací desky
Postup::
Potřebujeme pouze dva výrobky, které se nacházejí prakticky v každé kuchyňské skříňce, abychom připravili přírodní prkno. Jsou to samozřejmě jedlá soda a octa. Jak s nimi vyčistíte řezací desku? Nejprve posypte celou desku 1-2 polévkovými lžičkami jedlé sody. Poté nalijte 10 % octový roztok (několik polévkových lžic). Nechte směs na čtvrt hodiny. Po této době ji drhněte důkladně a opláchněte. To se zbaví nečistot, zbarvení a mastnoty, které se nashromáždily na desce.
.
Sledujte nás ve zprávách Google.