Tato nenápadná bílá zelenina je skutečným pokladem pro vaše zdraví. Obsahuje tolik živin, že by to mělo být pravidelnou součástí vaší stravy. Mírně kořeněná chuť a nízká kalorická hodnota z něj činí ideální jídlo pro všechny.

Foto: Shutterstock/Nantawan Patamarot
Bílé ředkvičky – nutriční hodnoty, které vás překvapí
Chutné, všestranné a zdravé. Bílá ředkvička obsahuje draslík, který reguluje krevní tlak, železo pro transport kyslíku v těle a vlákno podporující trávení. Je bohatý na vitamín C a glukosinoláty s antibakteriálními účinky. Díky nízké kalorické hodnotě je ideální pro ty, kteří se starají o postavu.
Kdo by měl jíst bílé ředkvičky? Možná ty!
Doporučuje se osobám s vysokým tlakem, trávicími problémy a těm, kteří chtějí zvýšit imunitu. Pomáhá s zácpou a podporuje střevní mikroflóru. Je vhodný pro lidi s nedostatkem železa a redukční stravou. Upozornění by mělo být udržováno osobami s citlivým žaludkem.

Foto: Shutterstock/Mariakovaleva
Je dokonale vhodný jako křupavá pochoutka – nakrájená na hole s hummus nebo jogurtem. Je to skvělá ingredience v salátech s mrkví, jablkou nebo rukolou. V asijské kuchyni se kombinuje se zázvorem a sójovou omáčkou. Můžete také připravit fermentovaná jídla nebo je dusit kořením.
Bílé ředkvičky ve světových kuchyních
V Japonsku se nazývá Daikon a používá se pro marinády, polévky a wok jídla. V Indii se přidává k Curry a Pams, v Koreji je součástí Kimči. Díky jeho schopnosti absorbovat koření z něj dělá univerzální složku do mnoha jídel.
Většina živin je v období podzimní zimy. Uložte ji do chladničky do zeleninové zásuvky zabalené do papíru nebo bavlněné sáčku. Trvá to několik týdnů, konzumované za 1-2 dny.
.
Související články:
Salát, který trvá déle. Oblíbený salát po dobu 7 dnů lze připravit v krátké době
Nebeské lepší než jen mrkev s jablkem. Udělejte si tento salát na dnešní večeři
Sledujte nás ve zprávách Google.