Krémová jako sen. Poprvé jsem to snědl na dovolené v Chorvatsku, teď to dělám pravidelně

by admin
Krémová jako sen. Poprvé jsem to snědl na dovolené v Chorvatsku, teď to dělám pravidelně

Je to nejlepší krémový dort, jaký jsem kdy jedl. Chutná doslova jako sen. Poprvé jsem to ochutnal na dovolené v Chorvatsku. Nyní pravidelně připravuji tento vynikající dezert doma. Všichni netrpělivě čekají, až to znovu péct.

Krémová jako sen. Poprvé jsem to snědl na dovolené v Chorvatsku, teď to dělám pravidelně
Je to nejlepší krémový dort, jaký jsem kdy jedl. Chutná doslova jako sen.
Foto: Shutterstock/Agnes Kantaruk

Kremšnite – chorvatské krémy

Ukázalo se, že krémové koláče jsou oblíbené nejen na Slovensku. Tento jednoduchý a chutný dezert si také užívají Chorvati.

  • Na Balkánském poloostrově se nazývají „Kremšnite“ a pocházejí konkrétně z města Samobor.
  • Konstruál Duro Lukačić je považován za autora tohoto sladkého receptu.
  • Ve 20. letech 20. století vyvinul recept a inspiroval německý dezert „Cremeschnitte“.

Krémové koláče Samobor se vyznačují světle žlutým krémem. Je připraven z vajec, mléka, cukru a mouky a uzavřen mezi dvěma křehkými deskami francouzského těsta. Kromě toho je pod horní část těsta tenká vrstva šlehačky, která přidává ještě větší měkkost. Nakonec je celek posypán práškovým cukrem, což přidává ještě více sladkosti.

Chorvatský krém Kremšnite – recept

Každý fanoušek tradičních krémových koláčů by měl ochutnat chorvatský krém alespoň jednou. Nejprve jsem ochutnal krém na dovolenou. První kus však rozptýlil mé pochybnosti. Žlutá krém, který je naplněn, má výjimečnou chuť. Je dokonale doplněna jemným šlehačkovým krémem. Kromě toho křehké nafouklé pečivo. Tato kombinace je jako sen. Nezapomeňte ji připravit na celou rodinu. Zaručuji, že budete nadšeni.

Složení:

  • 1 balení balení
  • 50 g Masla
  • 750 ml mléka
  • 6 žloutků
  • 50 g obyčejné mouky
  • 50 g kukuřičného škrobu
  • 130 g Cukru
  • 15 g vanilkového cukru
  • 250 ml 30 % krém
  • práškový cukr

Příprava:

  1. Leafové těsto převrátí a poté nakrájejte na polovinu. Vyberte ji vidličkou a rozložte ji na 2 listy lemované pečením. Pečte těsto po dobu 20 minut v troubě zahřáté na 175 ° C. Poté jej nechte vychladnout.
  2. Smíchejte vaječné žloutky se 100 g cukru do světlé, načechrané hmoty. Přidejte prosetou mouku, bramborový škrob a vanilkový cukr. Míchejte, dokud se nepřipojí komponenty. Přidejte 250 ml mléka a poté znovu promíchejte s mixérem.
  3. V hrnci vařte zbývající mléko s máslem. Přidejte do ní žloutkovou směs. Zamíchejte obsah hrnce za míchání. Nechte krém vychladnout.
  4. Umístěte jeden z pečených korpusů do formy a nalijte na něj chlazený krém. Umístěte plíseň do ledničky po dobu 20 minut.
  5. Nakonec rozšlehejte krém zbývajícím cukrem do grafitu.
  6. Odstraňte dort z ledničky a rovnoměrně rozložte šlehačku na smetanu.
  7. Umístěte na něj druhý plátek pečiva. Umístěte do chladničky na 20 minut.
  8. Před podáváním nakrájejte dort na čtvercové kousky. Každý posypte práškovým cukrem. Chorvatský krém Kremšnite je připraven ke spotřebě. Dobrý vkus!

.

Baculatý dort s rybízem a drobky másla. Obrovské chutné.

Připravte tento borůvkový dort za 10 minut. Nepotřebujete ani mixér

Sledujte nás ve zprávách Google.

You may also like

Leave a Comment